Hoppa till sidans innehåll

Medlemskap


Som medlem i OK Ravinen får du tillgång till ett brett utbud av träningar: styrka, orienteringsteknik, intervaller, långpass osv. Vi har duktiga tränare och ledare för alla nivåer, och en god social gemenskap med centrum i vår klubbstuga vid Hellasgården.

Ny medlem
Vill du bli medlem, mejla This is a mailto link

Du som är nyfiken på vår verksamhet är välkommen att provträna med oss på torsdagar kl.18 från klubbstugan. Därefter kan du betala in avgiften till vårt plusgiro, så lägger vi in er i vårt medlemsregister hos Riksidrottsförbundet.

Befintlig medlem
Påminnelser om inbetalning kommer via mejl när det är dags.

Medlemsavgift

Betalas in till plusgiro 38 19 53 - 9 och ange endast personnummer (10 siffror) och mejladress som meddelande

Enligt årsmötet är medlemsavgiften 2018 följande:

Barn/ungdom tom 16 år: 500 kr

Ung vuxen (studerande) 17 – 28 år: 700 kr

Vuxen 29 år - 1 000 kr

Stödmedlem: 500 kr

Tävlingsavgift:

Barn/ungdom tom 16 år: 350 kr

Ung vuxen (studerande) 17 – 28 år: 700 kr

Vuxen 29+ år - 1 000 kr

 

Vad ingår mer?

KM-arrangemang och som ungdom kan man delta på Ungdomsserien och ni erbjuds möjlighet att åka på läger och tävlingsresor tillsammans med klubben.
Genom ert medlemskap har ni dessutom en idrottsförsäkring i Folksam som gäller under tävling, träning och under resa till aktiviteter, läs mer på 
www.folksam.se 
Klubben har utöver det även en del förmånliga rabatter och erbjudanden till sina medlemmar som tex 30% rabatt och fri inskrivningsavgift på Actic.

Väljer du att vara med som stödmedlem är du endast med och stödjer föreningen men deltar inte aktivt i föreningens tränings och tävlingsverksamhet. Om du har ett barn som börjar i nybörjarverksamheten för barn så ingår en kort introduktionskurs för dig som stödmedlem, så att du kan stödja ditt barn i att lära sig orientering.

För att tävla för OK Ravinen måste ni vara medlem (betalt er medlemsavgift) samt betalt en sk tävlingsavgift. Om ni betalt en tävlingsavgift kan ni tävla fritt under vår och höst, OK Ravinen betalar då

startavgift för de tävlingar som är sanktionerade av Svenska Orienteringsförbundet. Tävlingar under sommar (semestertävlingar mm) betalas alltid av medlemmen enligt regler (*)för tävlingsavgift som följer nedan.

Väljer ni att inte betala tävlingsavgift betalar ni er startavgift själv, för öppna klasser alltid direkt till arrangör på tävlingsdagen, annars efter uppmaning från kassör som gör en sammanställning två gånger per år.

 

GDPR (EUs nya datalag, Dataskyddsförordningen)
Anpassning till GDPR pågår enligt Riksidrottsförbundets riktlinjer. Här nedan är gamla texten om PUL.

Personuppgiftslagen (PUL), registerhantering och datasäkerhet
Som medlem kommer du finnas registrerad i Riksidrottsförbundets register idrott online, precis som i alla sporter. Man får ett personligt lösenord som gäller för alla idrotter man utövar. Riksidrottsförbundet (RF) följer PUL och Svenska orienteringsförbundet samt alla anslutna orienteringsklubbar är en del av RF. RF har valt och fått godkänt att använda personnummer i sitt register. (Det finns dock möjlighet för folk med skyddad identitet att läggas in där utan detaljerade personuppgifter.) Orienteringsförbundet har valt att använda data från registret på idrott online till orienteringens centrala anmälningssystem Eventor. Som medlem i en orienteringsklubb måste du alltså läggas in i idrott online först, som klubbmedlem, varvid Eventor importerar namn och klubbtillhörighet automatiskt. Dessutom importeras lösenordet! Det är alltså samma lösenord till att anmäla sig till orienteringstävlingar som till idrott online.

OK Ravinen har valt att använda bankernas och Plusgirots datasäkerhet när det gäller distribution av personnummer och mejladress. Detta sker alltså i samband med inbetalning av medlemsavgiften (och tävlingsavgiften). Adress hämtas sedan automatiskt av idrott online från folkbokföringen via SPAR. Telefonnummer, vilket är viktigt i en sport som orientering, måste medlemmarna lägga in själva i idrott onlines register via "Min sida" på ravinen.org. På "Min sida" kan medlemmen även ändra sitt personliga lösenord, och sin mejladress.

OK Ravinens hemsida ravinen.org ligger på idrott online, så det är bara att klicka på hänglåset högst uppe till höger och logga in med sitt lösenord för idrott online (som man fått via mejl) så hittar man "Min sida".

Avslutningsvis, när det gäller datasäkerhet, så behöver ungdomsledarna lite fler kontaktuppgifter, främst till målsman. Detta hanteras via en pappersblankett, vilket är datasäkert, och dessutom underlättar denna hantering att ingen ger sig ut i skogen utan att först fyllt i den alltid närvarande pappersblanketten.

Och avslutningsvis, när det gäller PUL, så godkänner alla orienterare att deras namn (för- och efternamn) i Eventor publiceras i resultatlistor på internet genom att bli medlem i en orienteringsklubb. OK Ravinens uppgift är att upplysa om det i samband med ansökningar om medlemskap.

Uppdaterad: 17 MAJ 2018 22:35
Skribent: This is a mailto link

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

minnaprapatklinik.se

Klubbkläder

AB Gevert Bergman Bygg & Co

Botkyrka Buss

Kallur Konsult

Forum Fastighetsekonomi AB

Actic 

performiq 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen