Hoppa till sidans innehåll

Medlemskap


Prova-på | Medlemskap | Verksamhet | Ravinenstugan | Vid Hellasgården | För alla | Torsdagar 18:00

Som medlem i OK Ravinen får du tillgång till ett brett utbud av träningar: styrka, orienteringsteknik, intervaller, långpass osv. Vi har duktiga tränare och ledare för alla nivåer, och en god social gemenskap med centrum i vår klubbstuga vid Hellasgården. Det är också en miljö där medlemmar har möjlighet att utvecklas inom många olika typer av ledarskap, samt även teknik och digitalteknik. Läs mer om verksamheten.

Ny medlem
Vill du bli medlem, mejla This is a mailto link

Du som är nyfiken på vår verksamhet är välkommen att provträna med oss på torsdagar kl.18 från Ravinenstugan. Därefter kan du betala in avgiften till vårt plusgiro, så lägger vi in er i vårt medlemsregister hos Riksidrottsförbundet.

Befintlig medlem
Påminnelser om inbetalning kommer via mejl när det är dags.

 

Medlems- och tävlingsavgift för 2021 OK Ravinen
Medlemsavgiften fastställdes på årsmötet den 20 februari 2021, enligt nedan. På förra årsmötet fastställdes att alla medlemmar över 28 år (född 1992 eller tidigare) skall betala sina start- och anmälningsavgifter själva. Därför behöver medlemmar över 28 år inte betala någon tävlingsavgift utan kommer i efterhand att faktureras för anmälningsavgifter två gånger per år. För medlemmar som är 28 år och yngre (född 1993 eller senare) gäller samma regler angående tävlingsavgift som tidigare, se nedan.
Medlems och tävlingsavgift betalas till OK Ravinens plusgiro 38 19 53 - 9 senast 31 mars 2021.
Ange namn och mailadress för samtliga som betalningen gäller för.

 

Medlemsavgift

Betalas in till plusgiro 38 19 53 - 9 och ange endast namn och mejladress som meddelande

Enligt årsmötet är medlemsavgiften 2021 följande:

Barn/ungdom tom 16 år: 500 kr

Ung vuxen/student 17 – 28 år:  700 kr

Vuxen from 29 år:   1 000 kr

Korttidsmedlem: 500 kr (endast nya medlemmar efter 1 okt / utlandsboende på besök max 3 månader)

Stödmedlem: 500 kr

Tävlingsavgift:

Barn/ungdom tom 16 år: 350 kr

Ung vuxen/student 17 – 28 år: 700 kr

Vuxen from 29 år:  betalar alla avgifter själva enl. beslut som gäller från och med förra året

 

 

Vad ingår mer?

Som medlem i OK Ravinen har ni tillgång till klubbens alla aktiviteter och träningar. Ni har möjlighet att delta på träningar och aktiviteter flera dagar i veckan året runt tex gympa, teknikträning, långpass och torsdagsträning. Vid de flesta tillfällen finns det tränare och ledare på plats och ni har vid träningar fri tillgång till klubbstugans faciliteter. I medlemsavgiften ingår även anmälan till klubbens lag i stafetter.

 

Ni har dessutom möjlighet att delta på klubbens KM-arrangemang och som ungdom kan man delta på Ungdomsserien och ni erbjuds möjlighet att åka på läger och tävlingsresor tillsammans med klubben.


Genom ert medlemskap har ni dessutom en idrottsförsäkring i Folksam samt ”Råd och vård” som gäller under tävling, träning och under resa till aktiviteter, läs mer på www.folksam.se
Klubben har utöver det även en del förmånliga rabatter och erbjudanden till sina medlemmar som tex 20% rabatt och fri inskrivningsavgift på Actic, se erbjudande på www.ravinen.org

Väljer du att vara med som stödmedlem är du endast med och stödjer föreningen men deltar inte aktivt i föreningens tränings och tävlingsverksamhet.


För att tävla för OK Ravinen måste ni vara medlem (betalt er medlemsavgift) Om ni under 29 år betalt en tävlingsavgift kan ni tävla fritt under vår och höst, OK Ravinen betalar då anmälningsavgift för de tävlingar som är sanktionerade av Svenska Orienteringsförbundet.

Tävlingar under sommar (semestertävlingar mm) betalas alltid av medlemmen enligt regler (*)för tävlingsavgift som följer nedan. Är ni över 28 år eller har valt att inte betala tävlingsavgift betalar ni er startavgift själv, öppna klasser alltid direkt till arrangör på tävlingsdagen, annars efter uppmaning från kassör som gör en sammanställning två gånger per år.

 

*/ Regler för tävlingsavgift

a) Om man efteranmäler sig till en tävling betalar alltid medlem själv den tillkommande avgiften

 utöver ordinarie startavgift. Undantag för ungdomar (tom 16 år) som inte behöver betala efteranmälningsavgift.

b) Om man anmäler sig till en tävling men inte startar, "ej start", så betalar medlem

hela startavgiften själv. Undantag för ungdomar (tom 16 år) som inte behöver betala "ej start"

c) Medlem betalar själv för hyrbricka i samband med individuell tävling.

Detta gäller oavsett om det är systemet Sportident eller Emit.

Gäller dock inte vid stafetter eller ungdomsserien.

d) Orienteringstävlingar som är att betrakta som "semesterliknande arrangemang"

under sommaren (from v 24 tom v 32) betalas alltid av medlem. Semesterliknande arrangemang är inte exempelvis tävlingar av elitkaraktär som tex SM och VM-tester under den aktuella tidsperioden. 

e) Undantag från dessa regler kan finnas men skall då alltid hanteras av kommittéansvarig eller av styrelsen

Uppdaterad: 29 MAJ 2018 16:07 Skribent: This is a mailto link

Guide

Aktivitetskalendern som finns här på framsidan av ravinen.org gäller alla medlemmar och alla aktiviteter. Här finns info om vad som komma skall. Ligg gärna på ditt respektive arbetsområde om att info ska läggas in där. Du som medlem ska heller inte behöva hålla koll på klubbaktiviteterna i Eventor eftersom dessa endast ska användas för att ta emot anmälningar. All info och i förekommande fall länk till Eventor ska finnas i Aktivitetskalendern här på sidan, så att du kan vara trygg med att finna ditt orienteringsliv på en webbplats, nämligen ravinen.org (denna webbplats)

Nyheter och Aktuellt är ingen skillnad, bara att ibland när det händer mycket behövs två spalter. Alla vill ha sitt inlägg överst. Här finns endast info om vad som har hänt. (I de fall man vill slå ett slag för något som komma skall, så har det ändå hänt att man redan har lagt in det i Aktivitetskaledern, eller hur?) Varje arbetsområde i föreningen ansvarar för att beställa inlägg eller själva lägga in saker här, så att dessa spalter speglar den totala verksamheten så bra som möjligt.

Mejl och SMS använder vi för att ge extra hjälp och guidning till olika målgrupper eller enskilda personer. Exempel på regelbundna mejl/sms är utskick från ledare till åldersgrupper samt nyhetsbrevet, men gemensamt för dessa är att de berättar samma sak som ravinen.org fast med andra formuleringar och mer målgruppsanpassat. Mejladressen This is a mailto link är din inkanal till föreningen då du inte vet vart du ska vända dig oavsett om du är medlem, klubbledare eller övrig.

Sociala medier använder Ravinen för att synas mer, både internt och externt riktat. En viktig princip är dock att ingen ska tvingas nyttja dessa medier för att ta del av vad som komma skall och vad som har skett. Dessa medier får gärna vara först att skriva om vad som skett, ha flest bilder, och vara peppigast, så se inte principen som ett hinder.

Instagram (öppnas i nytt fönster)

 

 

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

nedladdning.png

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen