Hoppa till sidans innehåll

25-mannaträning 6 september

03 SEP 2016 19:14
Kom och träna, alla presumtiva 25-mannalöpare!
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

25-mannaträning: 2016-09-06       

Typ av träning: 25-manna-träning

Samling: Höglundaskolan i Jordbro. Samling på parkeringen på som vetter mot Blockstensvägen på skolans norra sida. Gemensam jogg mot start klockan 17:30. Starten går 17:45.

Kom ihåg att anmäla dig genom att kommentera denna nyhet och kom även ihåg att ange vilken bana du vill springa.

Tränarens tankar: I kväll blir det åka av för nu ska det laddas inför 25-manna och eftersom det är stafett-DM till helgen så ligger en stafettliknande träning väldigt väl i tiden. Nu är kvällens träning inte bara träning utan det är även tänkt som en social övning där ni som har tänkt springa 25-manna men sällan syns på teknikträningarna ska passa på och komma och ladda lite med era kommande lagkompisar.

Syfte: Syftet med kvällens träning är att öva förmågan att fokusera på sig själv och sitt eget lopp när skogen surrar av andra löpare som springer åt alla olika håll. Tanken är också att vi ska träna att springa riktigt hårt, vilket sällan är fallet på dessa tisdagsträningar. Nu såhär mitt i säsongen med DM och SM på gång så tycker jag dock att det kan vara läge med ett pass i god fart även mitt i veckan. Ta det lite lugnare med intervallerna på torsdag om du är rädd att blir sliten inför helgen i stället.  

Förberedelser: Det är gemensam start med kavlestuk så värm upp ordentligt. Kom ihåg att påminna dig själv att fokusera på dig själv även om det kommer nån snabbare löpare och dundrar förbi.

Genomförande: Övningen genomförs tävlingslikt i god fart med högt fokus samt med ett leende på läpparna.

Specialinstruktioner för ikväll: Det finns banor för sträcka 4 som är ungefär orange och 3,3 km och vilka lämpar sig väl för löpare upp till 14 år. Övriga springer samma bana vilken är violett/svart ungefär. Denna är gafflad och har på ungefär halva banan (Kontroll kodsiffra 47, höjden högst uppe på berget) ett bo från vilket det utgår slingor. Huvudalternativen är drygt 4 km och slingorna tillsammans drygt 3 km vilket gör en maxlängd på 7 km vilket borde räcka då kuperingen inte skäms för sig. Man väljer själv om man vill springa en eller två slingor eller ingen alls. Vad man än väljer så ska man börja med den kontroll som är markerad på kartan med överstrykningspenna.   Detta för att skapa lite gaffling även i slingorna. Kvällens eventansvarige har enväldig makt att markera denna kontroll. Eftersom det finns två slingor så får man ta den andra slingan åt det håll man så önskar. Helst dock då inte samma håll som personen framför.

Uppföljning: Passa på att hänga kvar och socialisera lite. Jämför gafflingar och vägval och ha lite allmänt trevligt.

 

Lycka till/Per

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen