Hoppa till sidans innehåll

Gym i Ravinenstugan

31 OKT 2016 23:01
Gymmet kommer att vara fokuserat kring en skivstång med fria vikter, samt några konditionsmaskiner.
  • Skapad: 31 OKT 2016 23:01

Det har varit på gång under en längre tid, men nu händer det äntligen! Ravinenstugan ska få ett gym. Jacob Lindstam och Gustav Bergman är gymansvariga, och arbetet pågår för fullt för att få gymmet (som kommer ligga i ett av de gamla omklädningsrummen i källaren) träningsdugligt innan vintern är här.

Gymmet kommer att vara fokuserat kring en skivstång med fria vikter, samt några konditionsmaskiner. För tillfället finns det bara motionscyklar, men en roddmaskin är på ingång, och någon gång i framtiden kanske även en elipsmaskin. Utöver det kommer det finnas löp-häckar, TRX-band och pilatesboll. I övrigt är vi öppna för förslag, men på grund av utrymmesbrist är det nog bra att vi håller det relativt litet.

Det vi saknar i dagsläget för att det ska vara vettigt att inreda gymmet är egentligen bara en bra skivstång med tillhörande vikter. Vi har en liten budget, så vi ska köpa en inom en snar framtid, MEN vi ska höra med klubbens medlemmar först. Det är ganska vanligt att företag som har egna gym antingen lägger ner gymmet, eller fräschar upp sin utrustning, vilket gör att det blir en skivstång över. Så kolla gärna med det företag där du är anställd om det finns någon utrustning som är över som vi skulle kunna få eller köpa. Ett nytt skivstångsset kostar ca 10 000 kr, vilket ju är en kostnad som vi gärna vill undvika om det går.

För att det inte ska vara en ekonomisk belastning på den övriga verksamheten är tanken att det kommer kosta 100 kr per år att få tillgång till gymmet. Ingenting jämfört med de tusenlappar det kostar att ha kort på ett kommersiellt gym!

Så vad händer nu? Jo, den 10:e november köper vi in ett skivstångsset (om ingen har lyckats hitta ett på annat håll till dess), och så är förhoppningen att gymmet kan vara träningsdugligt torsdagen den 17:e november. Frågor, förslag och annat tas med Gustav på mejl: This is a mailto link

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen