Hoppa till sidans innehåll

Ruslan springer SM

22 SEP 2016 18:14
OK Ravinen lämnade in en dispensansökan om SM-deltagande till SOFT:s regelgrupp. Den har nu gått igenom, vilket innebär att Ruslan får springa SM i helgen!
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

Efter att Ruslan inte fick springa lång-SM förra helgen (eftersom att han inte uppfyller SOFT:s krav på att vara skriven i Sverige) lämnade OK Ravinen in en dispensansökan till SOFT:s regelgrupp. Den har nu gått igenom, vilket innebär att Ruslan får springa SM i helgen!

Här följer bakgrunden till dispensansökan:

Enligt SOFT:s tävlingsregler om SM-deltagande ska man som icke svensk medborgare vara folkbokförd och bo stadigvarande i Sverige. Ruslan, som har bott i Sverige sedan våren 2014, förutom några månader i Ukraina den här vintern, var i fjol folkbokförd, och fick därmed springa SM. Till i år har Migrationsverket ändrat reglerna för medborgare utanför Schengenområdet (EU/EES/Schweiz), och tagit bort möjligheten att söka 12 månaders uppehållstillstånd, vilket gör att 6 månader är det längsta tillfälliga uppehållstillståndet. Skatteverkets regler för folkbokföring kräver minst 12 månaders uppehållstillstånd, vilket innebär att medborgare utanför Schengen inte kan folkbokföra sig i Sverige med ett tillfälligt uppehållstillstånd.

 

När Ruslan fick ett nytt uppehållstillstånd tidigare i år, trodde vi att även folkbokföringen skulle förnyas. Efter att ha varit i kontakt med både Migrationsverket och Skatteverket så sent som i förra veckan, blev vi uppmärksammade på de nya hårdare reglerna från Migrationsverket, vilket innebar att Ruslan inte kunde springa SM. Ett tufft besked att få på fredag förmiddag.

 

I och med att Ruslan har bott och verkat i Sverige sedan 2014 anser vi att han uppfyller intentionen med SOFT:s regler för SM-deltagande, och endast hamnar i kläm på grund av Migrationsverkets hårda regler, och det var med bakgrund av det som vi lämnade in dispensansökan. SOFT:s regelgrupp håller med, och det är vi, och framförallt Ruslan själv, väldigt glada över.

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen