Hoppa till sidans innehåll

Tisdagsteknik 21 maj Lissma

19 MAJ 2019 12:27
Från Lissma ner mot Paradiset, detta är fina orienteringsområden och ikväll kommer du få jobba hårt med kartläsningen i det detaljerade området.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2019 12:27

PM Teknikträning #9 2019

21 maj 2019

Lissma,

 

Samling Parkering vid Granby, Hellas klubbstuga, Granbyvägen 100, Huddinge.

Buss 709, 865 till hållplats Lissma Skola, sök här.

Träningsvärd: Perra Olsson

Start 17:45-18:30

 

Anmälan senast söndag kväll genom att kommentera nyheten SVART eller ORANGE bana.

 

Från Lissma ner mot Paradiset, detta är fina orienteringsområden och ikväll kommer du få jobba hårt med kartläsningen i det detaljerade området.

 

Svart bana inleder med fyra korta banor i mycket detaljerad terräng. Här gäller det att vara noggrann med kartläsningen, så du inte fastnar på en brant eller springer onödigt upp och ner. Kan du förenkla orienteringen, hitta några tydliga föremål att orientera efter, kan du spara mycket energi i kartläsningen och istället hålla en något högre fart.

Upplägget är att du ska försöka hålla en fart som gör att du är pressad orienteringsmässigt. För de flesta vill det betyder en fart något under tävlingsfart eftersom detta är så krävanda terräng.

Jogga från sista kontroll på varje liten bana fram till nästa startpunkt. Fundera på vad du gjorde bra och vad du kan förbättra på senaste slinga och fokusera hårt på detta under nästa. Detta är också en övning i att slå av och på med 100% fokus.

Om ni kommer ihop, så håll en minuts avtsånd ca vid varje ny start.

 

Andra delen av banan handlar det mer om att jobba med kompassen, hålla blicken långt framme och välja ut några hållpunkter du ska passera. Upplägget är även här att hålla en hög fart och framförallt jobba med att ha ett bra flyt i både orientering och löpningen.

 

Orange har en bana med relativt enkla kontrollpunkter. På sträckorna kan du antingen välja att gå runt, eller lite mera rakt på. Det finns bra uppfång runt kontrollerna så utmana gärna dig själva att gå rakt på. Fokus ska ligga på att genomföra sträckorna så bra som möjligt. Noggrann utgångsriktning, hålla blicken högt, hålla riktningen för de som springer rakt på. För de som springar runt, gäller det att ha bra framförhållning på sträcken, så du inte behöver stanna och läsa kartan, men hela tiden vet var du ska.

 

Orange har en slinga i början som är för de som vill ha en större utmaning, med betydligt svårare kontrollpunkter.

 

Banlängder som enkelt kan avkortas:

Svart                   6,6 km

Orange              3,2km / 4,3 km

 

Kartskala 1:7.500 för alla!!

 

OBS Ha med egen plastficka!

 

Lycka till/Allan

Skribent: Allan Mogensen
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen