Hoppa till sidans innehåll

Tisdagsteknik Nytorp 24 mars

21 JAN 2020 21:03
Träna olika moment på 25-kartan från 2019!
  • Uppdaterad: 21 MAR 2020 21:03

PM Teknikträning

24 mars 2020

Nytorp

 

Samling parkeringen vid Åbyskolan, Björnvägen 40, Västerhaninge.

 

Start 17:45-18:30

Träningsvärd: Nick Barrable

 

Riktning, kontrollplock och lite vägval – Momentbana helt enkelt!

 

Ikväll återvänder vi till 25-Manna kartan från 2019. Svart bana har först ett par uppvärmningskontroller för att komma igång. Därefter innehåller banan en mix av raka korridorrer där du får träna på att hålla riktningen och avsnitt med kontrollplock, där du får träna i utgångsriktning och noggrann kartläsning.

Eftersom alla karttecken är redovisade på kartan denna gång, så finns det gott om hållpunkter i form av stigar på de flesta av korridorerna.

Kontrollplocksavsnitten innehåller en del luriga kontrollpunkter, så försöka ha en bra bild av hur terrängen ser ut innanför ringen när du närmar dig kontrollen, så du kan spika kontrollen.

 

Sista delen av svart bana innehåller lite enklare vägvalssträckor där det gäller att ha framförhållning, så du redan innan du stämplar vid kontrollen vet hur du ska ta dig an nästa sträcka. En slinga med kortare sträckor och riktningsändringar bryter av.

 

Orange bana övar på första halvan av banan på att gena mot tydliga uppfångare. Här är det mestadels relativt tydliga kontrollpunkter. Andra halvan är mer vägvalsbetonad, försöka att ha så bra framförhållning att du har koll på hur du vill genomföra nästa sträcka redan innan du avslutar den förra.

 

Fundera efter träningen lite över vilka moment du klarade bra och vilka moment som du kan förbättra. Fokusera på de sistnämnda under kommande teknikövningar.

 

Banlängder

Svart bana 9,5 km. Det finns många avkortningsmöjligheter.

Orange bana är 4,8 km. Om man hoppar över kontroll 6-7 blir den 3,0 km.

 Svart bana har 1:10.000, orange bana har 1:7.500.

 

OBS: Om du har förhinder att delta på tisdagen så sitter kontrollerna ute hela veckan (mån-lör). Vill du träna på annat tidspunkt på egen hand så kontakta Allan för att få tag i en karta.

  

Lycka till/Allan

Skribent: Allan Mogensen
E-post: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen