Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 14 aug

11 AUG 2018 14:09
Äntligen dags för tisdagsteknikträning som vi kick-starter i ett av Stockholms läckraste områden från Granby-stugan: Anmäl dig!
  • Uppdaterad: 13 AUG 2018 15:25

PM Teknikträning

14 aug 2018

Granby

Samling parkeringen vid Granbystugan. Granbyvägen 100, Huddinge.

SL: Buss 810 (mot Jordbro) 17.40, byt vid Vallavägen till buss 865 (mot Skärholmen) 18.11 till Lissma skola, framme 18.19. Promenad 5 min därifrån. Finns andra resealternativ också, förstås.

Start från 17:45 – 18:30. Samling för ungdomer 17:50.

Träningsvärd: Emil Granqvist

 

OBS Anmälan genom att kommentera nyheten, SVART eller ORANGE bana!

Anmälan senast söndag kväll!

 

Äntligen dags för tisdagsteknikträning som vi kick-starter i ett av Stockholms läckraste områden från Granby-stugan!

Välkomna till en härlig tisdagskväll!

 

Så här inför höstsäsongens alla mästerskapslopp, kan det vara nyttigt att träna lite på att få en bra start. De första kontroller på en bana är de som oftast missas, och har stor betydning för hela resten av loppet utvecklas.

Det gäller att från start kunna fokusera och komma in i ett bra flyt så snabbt som möjligt, med bra riktning och kartkontakt och framförhållning.

Svarta banan består av flera små korta banor, där du efter varje sistakontroll joggar iväg till nästa startpunkt. Använd tiden mellan banorna till att reflektera över hur det sprang den just genomförde banan, hur klarade du att komma in i loppet på ett bra sätt, vad behöver du förbättre/fokusera på till nästa kontroll. Läs inte gärna fram på nästa bana. Lägga gärna kartan på marken framför dig vid varje ny startpunkt, ta ett par djupa andetag och fokusera på 1-3 konkreta saker som är viktiga för dig för att få en bra start.

Är du bland dom duktigaste vill du kanske köra tävlingsfart och använda övningen som en typ av orienteringsintervall. Det går bra. Men kom ihåg att tekniken alltid bör komma i första hand. Syftet med denna övning är att du ska upparbeta en startmetod för att komma bra igång med dina banor och snabbt komma in i ett bra flyt. Något som du kommer ha stor nytta av på kommande tävlingar!

 

Svart bana mäter ca 10 km inkl jogg men kan avkortas på många sätt.

 

Orange bana består av en vanlig bana där du får orientera mycket genom att använda tydliga terrängföremål. Syftet med övningen är, förutom att träna basfärdigheter som kompass och förenkling, att fokusera på att alltid ha en tydlig plan för varje sträcka innan du springer iväg.

Har du en uppföljare med så berätta för denna om din plan för den kommande sträckan innan du beger dig iväg från kontrollen.

 

Orange bana är 4,8 km men innehåller en fjäril som kan kortas av.

 

 

Lycka till/Allan

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen