Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 14 juni

11 JUN 2016 12:37
Moment med fart! Dagens bana består av tre olika moment.
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

PM Teknikträning 14 juni 2016

Velamsund – Moment med fart

Anmäl genom att kommentera denna nyhet, välj Svart eller Orange bana.

Samling: Velamsund (stora parkeringen ved Velamsunds gård) Ta med badkläder!!

Start: Från 17:45.

Träningsvärd: Lindskogs

Moment med fart!

Dagens bana består ut av tre olika moment.

Det ena är en typ av orienteringsintervall. Varje liten bana består av en startpunkt och 2-3 kontroller. Du ska på väg till startpunkten (alltid uppför) springa i intervallfart, sedan genomför du orienteringsmomentet med bra fart (dock inte max). Orienteringsmomentet är följdaktigen alltid utför och därmed relativt enkelt fysisk, så även om du inte springer max, kan du hålla hög fart. Sedan vid sista kontrollen på varje bana börjar direkt en ny intervall, där du springer uppför i max fart längs den stiplade linjen på kartan till nästa startpunkt osv.

Det tekniska moment går dels ut på att du efter att just har genomfört en backeintervall och har mjölksyra i både kropp och hjärna ska du nu försöka spika till dels svåra kontroller. Dels går det ut på att träna kontrolltagning i sluttningar. Som alltid viktigt med riktningen, men även att inte hamna för långt ner, speciellt som idag, där man varje gång kommer uppifrån kontrollen.

På den östra delan av kartan finns två olika moment, dels en kort korridorbana, där du i lugnt tempo kan koncentrera dig på att försöka läsa på så många detaljer som möjligt. Spring gärna denna del utan att använda kompassen.

Sen finns det en kort kontrollplockningsbana, där du ska försöka genomföra i så hög fart som möjligen, en super sprint helt enkelt. Det mesta av banan går utför, så här gäller det att hålla full fart, men klarer du att hålla fullt koll på riktining och alla detaljer samtidigt?

Vill du korta banan, så rekkomenderas att du endast springar intervall-banan på Västra delen av kartan. Springer du allt kan du välja vilken del du vill börja med.

De som börjar med att springa intervallbanan, se till att ni är ordentligt uppvärmda!

Första intervallen börjar där du tar av från stigen som går längs vattnet.

Totalt är det 7 backeintervaller.

För orange bana gäller det idag att på vissa sträckor försöka springa rakt på och hålla riktningen i den fina och öppna terrängen. På andra sträckor kan du använda de små stigar, men svårigheten är att vara säker på var du lämnar stigarna vid kontrolltagningen. Viktigt att ha koll på, eftersom många av kontrollpunkterna är relativt svåra.

Banlängder

Svarta allt ca 8 km

Orange ca 4,5 km.

 

OBS Startpunkterna är inte markerade i terrängen!

 

Lycka til!

Allan

 

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen