Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 17 maj

09 MAJ 2016 23:23
Eftersom denna träning sammanfaller med den norska nationaldagen så tänktetekniktränaren att det kunde vara roligt med en frågesportsorientering i fin terräng för att släppa på spänningarna efter helgen.
  • Skapad: 09 MAJ 2016 23:23

Typ av träning: Frågesportsorientering på temat Norge

Samling: Balingsnässkolan

ANMÄLAN: Ange vid anmälan vilken svårighet du vill ha så att kvällens värd vet hur många frågeformulär han/hon ska skriva ut. Anmäl dig genom att kommentera nedan, senast söndag 15 maj.

OBS: Notera att delar av området mellan skolan och den kraftledning som går i NV-SÖ riktning bebyggts sedan dess att kartan ritades och att väg från sista kontroll bör väljas med hänsyn till de boende.

Tränarens tankar: Såhär 2 dagar efter en tuff 10-mila-helg kan det kanske vara lite skönt att ta det lite lugnt men ändå en god idé att röra lite på benen för att få ur den värsta stelheten ur kroppen. Eftersom denna träning sammanfaller med den norska nationaldagen så tänkte jag att det kunde vara roligt med en frågesportsorientering i fin terräng för att släppa på spänningarna efter helgen.

Syfte: Syftet med kvällens övning är egentligen främst att varva ner efter helgens prövningar men samtidigt passa på att träna kontrollarbetet och att ligga före i tanken.

Förberedelser: Du behöver faktiskt inte göra så mycket mer förberedelser än att jogga den lilla biten upp till startplatsen

Genomförande: Du har i din hand en karta med samtliga kontroller på. Orange och svart bana har samma karta.  Du har även en plastficka med en samling frågor, en fråga per kontroll.  Det finns en uppsättning frågor för orange svårighet och en för svart. På väg till start funderar du över första frågan (går naturligtvis att fundera över fler om du det vill). När du bestämt dig för vad som är rätt svar så springer du till den kontrollen. På väg dit kan du fundera över den fråga som är knuten till den kontrollen. Detta upprepas till dess att du når en kontroll där rätt svar pekar mot målet. Vid varje kontroll finns en bokstav. Om du lyckas ta kontrollerna i rätt ordning kommer du att finna ett namn på en norsk elitorienterare. Om du hamnar fel och inte ser nåt tydligt namn så får du försöka leta reda på de bokstäver som du tror saknas.

Om du gör helt rätt så kommer svart bana att vara 6,8 km och innehålla cirka 15 kontroller och orange att vara 3,3 km och innehålla cirka 10 kontroller.

Det är naturligtvis möjligt att strunta i frågorna och bara springa runt och ta kontrollerna i vilken ordning som helst om man nu känner för det men då kan det nog vara bra att ha en penna med dig så att du kommer ihåg bokstäverna. Det kan kanske vara bra med en penna i alla fall om du känner dig osäker på ditt bokstavsminne.

Egen uppföljning: Hade du koll på vårt västra grannland? Vad blev det rätta svaret?

Tränarens friskrivningsklausul: Det kan möjligen förekomma att jag i planeringen missat lite med kopplingen mellan kontrollerna och att det möjligen kan saknas frågor till nån kontroll men jag hoppas ni kan leva med det.   Lycka till /Per

Skribent: Ann Bergman

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen