Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 18 april

15 APR 2017 13:56
Inspirerad av damernas seger i Stigtomtakavlen: Vi ska, i drömterräng, jobba lite med förmågan att orientera sig fram i stråk och att hålla ett konstant tempo utan stopp.
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

Teknikträning #5: 2017-04-18

Typ av träning: Flyt utan stopp

Samling: Granby, så ikväll blir det lyxterräng.

Vägvisning: Avtagsvägen mot Granby ligger längs vägen mellan Jordbro industriområde och Huddinge (väg 259), precis där vägen som kommer från Länna industriområde/shoppingområde kommer ut på huvudvägen.  Det går att åka kollektivt, men det är lite trixigt, så du som har bil, skriv i anmälan och berätta att(om) du gärna skjutsar.

ANMÄLAN: Anmälan sker genom att kommentera denna nyhet. Ange vid anmälan vilken svårighet du vill ha.

Tränarens tankar: I kväll tänkte jag att vi ska jobba lite med förmågan att orientera sig fram i stråk och att hålla ett konstant tempo utan stopp. Fokus ligger alltså på förmågan att navigera sig fram snarare än att plocka svåra kontroller. För svart bana innebär detta att vi idag kör långsträckor i fina stråk medan orange bana får jobba med förståelsen av kartans blå- och brunbild och navigera med hjälp av dessa.  Det bör noteras att området är komplext och utan alltför mycket stigar så uppföljning kan vara nödvändig för de som springer orange bana.

Syfte svart bana: Syftet med kvällens övning är att utveckla din förmåga att hålla god och konstant fart på lite längre sträckor så att du kan genomföra dem enligt din plan och helt utan stopp.  

Syfte orange bana: Syftet med orange bana är att utveckla din förmåga att använda kartans blå- och brunbild.

Förberedelser: Det viktigaste är att du läser detta PM så att du känner till syftet med kvällens övning och förbereder dig mentalt på att genomföra övningen med de förutsättningar som här ges.

Genomförande svart bana: Banan (9.6 km eller 6,0 km om du kortar mellan 3-8 men den kan kortas ytterligare om du vill) har inga särskilt svåra kontrollpunkter. Uppgiften ligger i stället på att jobba med kartans stora detaljer och med hjälp av dessa finna stråk i vilka du snabbt och lätt kan ta dig fram utan att behöva stanna och läsa kartan. Känn inget krav på att det ska gå jättefort men se till att du har ett flyt i din väg genom skogen. Beakta småsaker som att det kan vara lite bökigare i branta pass eller precis kring myrar men att vissa lite flackare höjder kan vara extremt lättlöpta och ge en bra översikt.

Genomförande orange bana: Banan är 4.2 km lång och i överkant av orange svårighet. Fokus ligger i genomförandet på att jobba med kartans blå- och brunbild och att söka efter enkla stråk i en relativt komplicerad kartbild. Man kan säga att det i kväll är viktigt att våga se och lita på de detaljer som du nödvändigtvis inte alltid utnyttjar. Ikväll gäller ”våga och du skall segra”.

Egen uppföljning: Kom alltid ihåg att göra en egen uppföljning på din träning. Gick det bra eller dåligt. Klarade du av att hålla fokus som du tänkte dig eller var det mycket andra tanka som snurrade i skallen? Varför blev det som det blev? Ha så skoj och glöm inte att anmäla dig till träningen/ Per

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen