Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 19 sept

17 SEP 2017 00:05
Framför oss ligger minst tre tävlingar där man kan förvänta sig ordentliga långsträckor som kräver fokus och framförhållning. för snabb och säker förflyttning...
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

Teknikträning #17: 2016-09-19     

Typ av träning: Tempoväxling för svart bana och långsträckor som kräver många och snabba små beslut för orange

Kom ihåg att anmäla dig till träningen genom att skriva en kommentar.

Samling: Haninges klubbstuga vid Nedre Rudan, start 17.30-18.00 OBS! Du som börjar se dåligt; tag gärna med ett kartlyse. Det blir mörkt kvart över sju!

Kvällens träning: Det börjar bli höst och med det kommer SM, Daladubbeln och Höstlunken, 3 tävlingar där man kan förvänta sig ordentliga långsträckor som kräver fokus och framförhållning för snabb och säker förflyttning utan stopp samt ständiga beslut kring mikrovägval på sträckan. För er som åker till Kilsbergen för SM kommer dessa långsträckor med all säkerhet att blandas med kortare sträckor eller bon.

Som en sista övning av dessa moment inför kommande evenemang genomför vi därför kvällens träning i området kring Rudan samt söder om Jordbroleden. Orange bana är 3,8 km och svart bana är 7,7 varav knappt 2 km utgörs av bon med kortsträckor och resten av längre sträckor. Den går att korta men hur och var får du välja själv.

Förberedelser: Jogga till startpunkten och försök koncentrera dig på uppgiften. Det är en knapp km och du måste orientera dit med kartans hjälp. Undvik dock att memorera banan under tiden utan ge dig själv den tid vid starten som du normalt har, alltså kartan i startögonblicket för svart bana och en minut innan start för orange.

Genomförande: Övningen genomförs med tävlingsfokus men utan att du pressar dig själv till max. Håll en fart där du orienterar bra och därmed kan bygga på lite på självförtroendet.

Orange bana: Här krävs god framförhållning och att du navigerar rätt bland alla små och stora stigar och andra stråk. Att dundra rakt på som man kunde göra i Visättra för ett par veckor sedan är inte en bra taktik i Rudan utan här ställs krav på kartläsningen. Ägna dock gärna lite tid vid kontrollen åt att planera sträckan, det har du nytta av.

Svart bana: Betrakta detta som en tempoväxlingsövning där du jobbar med att hålla fart under de längre sträckorna för att sedan ta det lite lugnare på kortsträckorna. Är du riktigt avancerad ägnar du även lite tid på långsträckorna åt att planera kortsträckorna en aning så att du inte bara dundrar på i de partierna.

Uppföljning: Som vanligt. Fundera över vad som gick bra och vad som gick mindre bra och vad du kan ta med dig in mot de sista tävlingarna nu under hösten.

Lycka till och ha så skoj i skogen och glöm inte bort att anmäla dig till träningen så att vi vet hur många kartor som ska tryckas/Per

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen