Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 21 juni

16 JUN 2016 11:12
Teknisk utmaning på vårsäsongens sista teknikträning!
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

Typ av träning: Lugnt och lite annorlunda

Anmäl dig genom att kommentera denna notis innan måndag

Samling: Flottsbrobadet. Kör in via Kyrkogården, parkera på parkeringen nästan ända nere vid vattnet och promenera ner till samlingsplatsen precis nedanför liftarna. Är vägen avstängd får ni parkera på den stora parkeringen lite längre upp.

Tränarens tankar: Så var det dags för vårens sista teknikträning och med en slitsam jukolahelg i kropp och själ för många av er så har jag valt att lägga en inte alltför fysiskt slitsam men ändå i viss omfattning tekniskt utmanande träning i den omfattning denna karta så tillåter. Orange bana är idag en helt vanlig bana men eftersom alla får samma karta så kan även löpare på orange bana välja att anta någon av de svarta utmaningarna.

Syfte: Syftet idag är huvudsakligen att träffas igen efter helgen och genomföra en träning för att få igång kroppen igen men ändock tvinga skallen att jobba och vara ordentligt fokuserad.

Förberedelser: Jogga lugnt till start och försök komma i stämning för träning

Genomförande: Övningen består av 3 olika moment. Det första är den orange banan vilken samtliga av er kommer att springa. Dessa kontroller är inte alltför svåra för er på svart nivå (men lite kluriga för er på orange) och du bör ta dem utan problem. Vid 3 av kontrollerna hänger en karta med en liten slinga iritat. Som du kanske räknat ut så går den i det på din karta vita området. Slingan genomförs som kartminne men för att inte göra det extremsvårt så sitter det en karta med slinga på vid varje kontroll på slingan. Om du verkligen vill ha en utmaning så kör du hela slingan i ett svep utan att kolla på kartorna efter vägen. Se till att du verkligen har en plan när du lämnar kontrollen för om du kommer fel så blir det svårt att hitta igen dig.  Totalt finns 3 kartminnesslingor och du väljer själv hur många du vill ta. Utöver detta finns på en av kartminnesslingorna en bombarslinga. Den består av 4 kontroller och genomförs i högt tempo. Denna är ej kartminne. Totalt med alla slingor är banan 8.6 km varav den orange är cirka 3.3 km.

Uppföljning: Som vanligt gäller det i uppföljningen av träningen att fundera över hur väl du lyckades med de olika momenten. Hade du rätt känsla vid start eller låg dagens bekymmer och gnagde, alternativt helgens tävlingar som gick bra (absolut) eller mindre bra? Följde du din/en/någon strategi eller blev det som det blev.

 

Lycka till/Per

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen