Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 22 aug

17 AUG 2017 22:44
Öva på att växla tempo i underbar terräng!
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

Typ av träning: Tempoväxling

Anmäl dig till träningen genom att skriva en kommentar.

Samling: Trinntorpsbadet på Brevikhalvön. Kör Tyresövägen förbi Tyresö slott och sen vidare ut på Brevikhalvön några km. Parkeringen ligger precis bredvid vägen och syns bra. Man kan även åka dit med buss 815 och 819 om google maps har rätt.

Syfte: Syftet idag är att öva förmågan till tempoväxling, dels på olika sträckor men även på olika delar av enskilda sträckor. Detta gäller huvudsakligen svart bana men även orange bana har detta inslag, även om terrängen för er på orange bana kan upplevas något för tuff och svår för att locka till riktigt hög fart. 

Banlängd: Orange bana är 3300 meter. Svart bana är 7300 meter. Båda banorna kan kortas i princip som man vill då området är relativt begränsat. Om man tycker att banan är för kort kan man ju alltid köra en del av denna nåt extra varv åt motsatt håll eller skapa egna sträckor av befintliga kontroller.

Samling och genomgång orange bana: Jag håller en liten genomgång av träningen kockan 18:00 för de som vill.

Förberedelser: Jogga lugnt till start och försök komma i stämning för träning. Det är brant så ta det lugnt, du ska inte ha mjölksyra vid start.

Genomförande: Både du som springer orange och du som springer svart bana kommer att mötas av en ”vanlig” bana utan krusiduller. Banan kan genomföras i intervallform men var du ska springa fort och var du ska ta det lugnare måste du avgöra själv beroende på egen skicklighet och löpstyrka. Försök att verkligen ligga på där det går att göra detta och ta det riktigt lugnt där du anser att det behövs. Ni som är riktigt skickliga kan naturligtvis genomföra hela banan i hög fart, svårare är det inte. Ni som springer orange kan utmana er själva att ligga på lite hårdare än vanligt på sträckor som innebär löpning mot uppfångare. Med noggrant kompassarbete går det bra att hålla riktning i högre fart än vad du kanske tror.

Uppföljning: Kom alltid ihåg att göra en egen uppföljning på din träning. Gick det bra eller dåligt. Klarade du av att hålla fokus som du tänkte dig eller var det mycket andra tanka som snurrade i skallen? Varför blev det som det blev?

Ha så skoj och glöm inte att anmäla dig till träningen/ Per

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen