Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 23 augusti

17 AUG 2016 23:35
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

Teknikträning #12: 2016-08-23     

Typ av träning: OL-intervaller med fokus på flyt från start

Samling: Lilla badplatsen vid södra ändan av sjön Ådran. Avfart på Ådranvägen från väg 259 cirka en km väster om korsningen med Lissmavägen.

Tränarens tankar: Så blev det höst igen och samtidigt som sommarens tävlingar finns färska i minnet är det dags att snabbt se till att få ordning på OL-tekniken inför höstens viktiga lopp: KM, DM, SM, 25-manna och vad det nu må vara. I jakt på inspiration inför planering av teknikträningar så händer det att det sneglas lite på Winsplits och inte sällan slås man då av hur många det är som inleder sina lopp med en präktig bom på någon av de första kontrollerna. Till och med på 5-dagars var det ett flertal som la mycket tid på första kontrollen den första dagen och därmed fick släpa en rejäl ryggsäck med sten under resten av veckan. För att i möjligaste mån råda bot på detta beteende ska vi idag träna på att inleda våra lopp med maxflyt.

Syfte: Syftet med kvällens träning är att öva in ett korrekt beteende vid start så att loppet kan inledas med god koncentration och en klar strategi för hur de första kontrollerna ska tas.

Förberedelser: Använd vägen till start till uppvärmning och till att läsa in ditt planerade vägval på den första delsträckan.

Genomförande: Övningen består av 8 stycken delbanor med vardera 2-3 kontroller på varje och är därför intervallbetonad. Innan du ger dig iväg på de olika delarna ska du ha en klar strategi över hur du ska genomföra hela denna del. I princip skulle en mycket skicklig löpare kunna göra denna övning som en kartminnesövning men det är kanske att ta i en smula. Sträckorna genomförs i god fart, nästintill tävlingsfart med hög koncentration. Från sista kontrollen till nästa start joggar du sakta och läser in nästa del. Totalt är banan 6,3 km men den går att korta för den som vill det. Det bör betonas att fokus ligger tyngre på flyt än på hög fart men det optimala är en kombination av de båda.

Uppföljning: Häng gärna kvar och snacka lite och kanske ta ett dopp. Utvärdera ditt beteende inför start och under de olika delarna.

GLÖM INTE ATT ANMÄLA DIG GENOM ATT KOMMENTERA DENNA NYHET.

OBS! Komentarsfältet kan med fördel användas för samåkningskontakt! Tidsödande att åka kollektivt.

Ha så kul

Per

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen