Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 24 april

20 APR 2018 21:58
  • Skapad: 20 APR 2018 21:58

PM Teknikträning

24-04-2018

Hanes väg, Mörtsjön,

 

Samling vid parkeringen på Hanes väg 1 i Farsta.

SL:  T 18 från Gullmarsplan 17.04, buss 742 från Farsta strand 17.26, gå av vid Västerängsvägen. (Bussen går typ varje kvart)

 

Start från 17:45 – 18:30. Samling för ungdomer 17:50.

Träningsvärd: Helena och Gustav Bergman 

OBS Anmälan genom att kommentera nyheten, ange SVART eller ORANGE bana!

Anmälan senast söndag kväll!

 

Endast fyra dagar kvar till vårens höjdpunkt för många – Tio-Mila!

Med Tio-Mila nästan på hemmaplan, vad passar då bättre än att träna i den mest Tio-Mila lika terrängen nära Stockholm. Välkommen till en träning där du får öva på samma tekniska utmaninger du kommer att ställas inför om några dagar nere vid Nynäshamn.

Övningen består av en vanlig bana på vanlig karta. Sträckorna och terrängen som du möts av karakteriseras av följande utmaninger. Sträckor genom områden med skarpa kantar och relativ kraftig kupering. Här gäller det att hitta ett bra stråk, som dels förenklar orienteringen, men som lika viktigt i denna terräng, även är betydligt lättare rent fysisk än att springa på kompassen rakt på.

På de lite längre sträckorna blir orienteringen därmed ganska enkel, eftersom stråken ofta är tydliga och markanta. På kortare sträckor som går på tvärs av den brutna terrängen, kan det vara lätt att fastna i alla små branter upp och ner. Även här gäller det att se om man kan hitta lättare stråk både orienteringsmässigt och fysisk.

Vissa områden är väldigt detaljerade och det krävs en noggrann kartläsning in mot kontrollen. Var noga med att läsa kontrollbeskrivningen så du vet exakt var skärmen är placerat.

Spring gärna hela banan, eller delar av banan med bra fart, men ha som alltid hela tiden tekniken i fokus. Detta är krävande terräng, men om du är smart hittar du enkla stråk och kan därmed minimera risken för misstag.

Svart bana är 8,7 km. Hoppar du över loopen blir den 7,2 km, och avbryter du efter 10:an blir den 5,6 km. Orange är 3,9 km.

Orange har i principet samma upplägg som svart, men övervägande enklare kontrollpunkter. Det finns en liten fjäril med två betydligt svårare kontroller som du kan anta som en utmaning. 

Karta i 1:10.000.

Lycka till! – även på Lördag J

/Allan

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen