Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 24 maj

21 MAJ 2016 10:02
I dag blir det lite hardcore teknik med tre olika moment inspirerade av Gustavs kartpärm
  • Skapad: 21 MAJ 2016 10:02

Typ av träning: Tre olika moment i en bana

 

Samling: Parkering strax söder om Kvarnsjön i södra delen av Ågestao

Teknik 24 maj

mrådet. Infart på Kvarntorpsvägen från Lissmavägen precis vid Lissmasjön. Följ Kvarntorpsvägen genom området och sväng sedan av på vägen mot sjön.

Om man åker kollektivt är det ca 2 km joggningsväg från busshpl.

 

 

KOM IHÅG ATT ANMÄLA DIG GENOM ATT KOMMENTERA DENNA NYHET. Samordna gärna skjuts också i kommentarsfältet.

 

Tränarens tankar: Vårsäsongen börjar nu gå mot sitt slut och för de flesta av er börjar det bli dags att göra bokslut över våren och fundera lite över hur sommarens träningsupplägg ska se ut.

För många kan det vara lockande att tänka att orsaken till att vårens resultat inte blivit som man hoppats ligger i dålig löpkapacitet och att sommaren därför kommer att fokuseras på löpträning. Det troliga är dock att den största orsaken ligger i bristande OL-teknik vilket resulterar i osäkerhet, många kartstopp och tappad tid som inte syns i bomlistor.

I dag blir det därför lite hardcore teknik med tre olika moment inspirerade av Gustavs kartpärm. För den som vill ha lite inspiration och en målbild rekommenderas att kolla in Gustavs lopp på Swedish league:https://www.tulospalvelu.fi/gps/20160507SLH21/?v=m3 där övriga OL-Sverige fick se hur man verkligen gör när man orienterar.

 

Syfte: Syftet med kvällens övning är att träna 3 olika moment: kontrolltagning, ”navigering” i kurvbilden samt riktningssäkerhet med avståndsbedömning.

 

Förberedelser: Jogga lugnt till start och försök koppla bort allt som inte har med kvällens uppgift att göra.  

 

Genomförande: Övningen består av tre delar: kontrollplock med riktningsändringar, korridor-OL samt en del där kartan maskats utom kring kontrollerna. Man passerar i princip samlingsplatsen mellan de olika momenten och kan därför välja att ta dem i den ordning man så önskar.

Kvällens målbild är noll misstag. Detta når du genom att ta det mycket lugnt och verkligen tänka teknik. Genom att genomföra ett flertal övningar av denna typ kommer du succesivt att öka din förmåga att utnyttja kartans alla detaljer och därmed bli säkrare i din orientering och därmed snabbare i skogen

 

Uppföljning: Hur gick det? Fullgjorde du uppgiften enligt plan eller tappade du fokus efter en stund. Hur hanterade du i så fall detta?

Lycka till/Per

 

Skribent: Ann Bergman

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen