Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 26 sept

25 SEP 2016 13:21
Sista ljusa kvällen denna soliga och varma höst? Vi tränar kartkontakt och kanske tar ett höstbad i Strålsjön? Nästa vecka är det Nattmånad...
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

Teknikträning #17: 2016-09-27     

Typ av träning: Kartkontakt

Samling: Ältabommen  17.30 (det blir mörkt tidigt, tänk på det...)

Anmäl dig genom att kommentera denna notis!

Tränarens tankar: Då var det dags för höstens sista teknikträning i dagsljus och min tanke var att vi skulle avsluta lite lugnt men ändå hålla skallen alert. När jag nu sitter här och funderar så har precis sista löperare tagit sig i mål på årets lång-SM. För OK Ravinens del var det såvitt jag kunde se en tämligen tung helg där en del av er hade ett antal bommar medan det för andra kanske bara gick lite trögt. Orsaken till detta kan jag svårligen säga något om men en möjlighet skulle ju kunna vara bristande kartläsningsförmåga i den i vissa delar tämligen kluriga terrängen med släta sluttningar fyllda med sten som antingen ledde till bommar eller till överdriven försiktighet.

Syfte med kvällens träning: Syftet med kvällens träning är att noggrann kartläsning. Jo jag vet att det är sent på säsongen för det kanske men jag vill i alla fall såhär tvinga er att ge er själva chansen att öva på att läsa på alla de små detaljer som finns på varje normal karta men som många av oss gärna hoppar över i hastigheten.

Förberedelser: Jogga till startpunkten och försök koncentrera dig på uppgiften.

Genomförande: Idag kör vi linjeorientering. Det finns en orange och en svart linje vilka tillsammans är drygt 10 km. Den orange linjen (4 km)har fokus på att orientera längs med eller över höjder medan den svarta (6 km)  är något mer fokuserad på riktningsändringar och skrå-orientering där det gäller att fånga alla små detaljer på vägen. Ett tips för att tvinga dig till noggrannhet i kartläsningen och att verkligen hålla huvudet högt är att lämna kompassen hemma.  Man väljer den man vill och den som känner för det tar båda. Tänk gärna på tempoväxling då linjen ändrar karaktär ett par gånger.

Uppföljning: Fundera igenom hur det gick. Höll du dig på linjen eller blev det lite svajigt. Klarade du av att läsa på alla detaljer eller gjorde du som en skumögd H45:a som jag och fuskade lite?  Se detta om något som kan ligga till grund för din planering av saker du kan förbättra under vintern.

Lycka till och ha så skoj i skogen och glöm inte bort att anmäla dig till träningen så att vi vet hur många kartor som ska tryckas/Per

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen