Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 2 maj

27 APR 2017 13:25
Syftet med kvällens övning är att träna kontrollarbete på medeldistansbana.
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

Teknikträning #7: 2017-05-02

Samling: Parkeringen vid Segeltorpshallen. Samma ställe som 25-manna 2016. KOM IHÅG ATT ANMÄLA DIG GENOM ATT KOMMENTERA DENNA NYHET. Start 18.00-18.30

Tränarens tankar: Nu har vi varit på 10-mila så ikväll tar vi det lite lugnt så att vi inte drar på oss nåt skit i kroppen men ändå får en chans att fila lite på tekniken.

Syfte svart bana: Syftet med kvällens övning är att träna kontrollarbete på medeldistansbana. Viktiga moment att fokusera på är sista och första säkra. Alltså att du ska ha god koll på hur du tar kontrollen och sedan ha en tidig punkt på väg mot nästa kontroll som du kan stämma av mot så att du kommer in i kartläsningen direkt.  

Syfte orange bana: Syftet med kvällens övning är att träna på att genomföra långsträckor i god fart med flyt och utan stopp. Vi tränar även förmågan till tempoväxling då du efter att ha sprungit ganska fort längs relativt tydliga ledstänger måste sänka tempot in mot de ibland rätt så kluriga kontrollerna.

Förberedelser: Jogga lugnt till start och försök koppla bort allt som inte har med kvällens uppgift att göra.  

Genomförande svart bana: Övningen består en klassisk medeldistansbana med ganska mycket riktningsändringar. Ditt fokus ska idag ligga på konttrollarbetet. Tänk på att gå ut rätt från kontrollen och se till att du får en ”första säkra” så snart som möjligt så att du får grepp om kartan. Se sen till att du har en sista säkra så att du vet från vilket håll du kommer in och därmed kan ge dig av mot nästa åt rätt håll.  

Genomförande orange bana: Övningen består av en bana med huvudsakligen längre sträckor. Du springer den i god fart och hoppar mellan ledstänger på sträckorna mellan kontrollerna utan stopp. Detta innebär att du måste läsa kartan i farten och stämma av de detaljer du passerar så att du vet när det är dags att vika av mot nåt håll. Sen varmed du närmar dig kontrollen så ska du vara noga med att dra ner på tempot sista biten för även om vägen mellan skärmarna inte är alltför svår så kan en del kontrollpunkter vara lite kluriga.

Uppföljning: Kom alltid ihåg att göra en egen uppföljning på din träning. Gick det bra eller dåligt. Klarade du av att hålla fokus som du tänkte dig eller var det mycket andra tanka som snurrade i skallen? Varför blev det som det blev? Ha så skoj och glöm inte att anmäla dig till träningen/ Per

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen