Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anette

Teknikträning 30 augusti

27 AUG 2016 21:54
Olika moment: Riktning, kartkontakt och OL-intervaller.
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

Teknikträning #13: 2016-08-30     

Typ av träning: Olika moment: Riktning, kartkontakt och OL-intervaller. Bilden ovan är endast för inspiration, ej tagen från träningskartan...

Anmälan: Anmäl dig till träningen genom att kommentera denna nyhet.

Samling: Futuraskolan Lännbo i Fisksätra. Alltså den skola där vi körde vinterträningen vintern 2014-2015. Kommunalt åker man med saltsjöbanan till Fisksätra och promenerar några hundra meter. Annars åker man bil eller cykel och parkerar vid skolan.

Tränarens tankar: Nu är det höst och till helgen som kommer så är det DM ute på Värmdö. Vad kan då vara bättre än att träna några relevanta moment i terräng som påminner om vad vi kommer att mötas av till helgen.  Träningen är därför indelad i 3 delar. Den första är en riktningsövning som är gemensam för svart och orange bana. Den andra är en smal korridor för svart bana och den sista delen är en stjärn-OL som ska genomföras i hög fart men inte ”tokmax”.

Syfte: Syftet med kvällens träning är att träna i för DM skapligt relevant terräng och samtidigt försöka öva lite på några viktiga moment, främst förmågan att hålla riktning och en god kartkontakt. OL-intervallerna på slutet är främst till för att ni ska få upp farten i benen och öka på längden på passet en smula för er som så önskar.

Förberedelser: Värm upp lite lagom när du joggar till start. TA DET VÄLDIGT LUGNT NÄR DU PASSERAR GOLFBANANS ”MIDJA”. Fokusera på att göra rätt hellre än på att springa fort.

Genomförande: Övningens första två moment genomförs i en fart som tillåter dig att gå helt rätt och inte göra några misstag. Vem vill väl komma till en DM-helg med ett slarvigt genomfört teknikpass i baggaget? Den sista delens OL-intervaller är i form av en stjärna på vägen hem så där kan man springa så många man önskar och då ska det gå fort. Vila en liten stund vid stjärnans centrum mellan varje intervall.

Uppföljning: Häng gärna kvar och snacka lite med kompisarna eller nån som du tror kan hjälpa dig att analysera dagens träning. Fundera på hur du genomförde träningen. Något moment som var klurigt? Kanske kan sporra och motivera till någon extra träningsinsats.

Ha så skoj

Per

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen