Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 4 april

01 APR 2017 17:32
Fokus idag ligger på högt fokus under kortare perioder för svart bana och på att våga lita på sig själv och naturen för de på orange bana.
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

Teknikträning # 3: 2017-04-04

Typ av träning: Fokus idag ligger på högt fokus under kortare perioder för svart bana och på att våga lite på sig själv och naturen för de på orange bana.

Anmäl dig genom att kommentera denna nyhet innan måndag morgon.

Samling: Pendeltågsparkeringen vid Samskolan i Saltsjöbaden.. Start 17.30-18.15

Tränarens tankar: Egentligen skulle jag kunna upprepa mina tankar från årets första träning för jag tycker att de håller ganska bra även den här gången. Självförtroende är ju viktigt i en sport som vår för om man inte litar på sig själv och kartan så smyger sig osäkerheten på och man börjar vingla och vela och till slut är man helt vilse.

Därför kommer ni som springer svart bana idag öva ert beteende vid starten. Det gäller ju att hantera själva starten på ett lopp på rätt sätt. Hur tar du kartan? Hur fort springer du till startpunkten? Hur snabbt kan du slå på maxfokus så att du kommer rätt in i orienteringen direkt.

Ni som springer orange får i stället en vanlig bana vilken har en svårighet som ligger i övre delen av den orange färgskalan. Dock är detta något ni kan råka ut för på tävlingar där banläggaren är lite tuff så då är det bra att ha utmanats även på träningar.  

Syfte svart bana: Syftet med dagens träning är att jobba med att komma rätt in i loppet och det gör vi genom att ha omstart efter ungefär var tredje kontroll.   

Syfte orange bana: Idag springer vi en svår bana i tillräckligt lugn takt för att du ska ta dig runt utan misstag. Försök hitta de stora detaljerna bland de mindre som ligger i vägen. Det är lättare än vad det först ser ut att vara.

Förberedelser: Det viktigaste är att du läser detta PM så att du känner till syftet med kvällens övning och förbereder dig mentalt på att genomföra övningen med de förutsättningar som här ges.

Genomförande svart bana: Banan springs i intervallform orienteringsmässigt men inte nödvändigtvis tempomässigt men det är valfritt så läge som du orienterar korrekt. Efter 3 kontroller är det omstart med lugn fart ner till ny startpunkt. Där genomför du din vanliga (eller förbättrade) startprocedur och kör nästa set med tävlingsfokus. Prova gärna att lägga ner kartan lite innan startpunkten så du får lite tävlingskänsla. Hela banan är 9 km men den kan kortas på lite olika ställen om man så önskar. Undvik dock att gena över golfbanan.

Genomförande orange bana: Banan springs i den fart som krävs för att orienteringen ska kunna genomföras korrekt. Banan kan kortas på hälften ungefär vilken ger dig chansen att promenera ena halvan och verkligen läsa kartan noga och förstår terrängformationerna. Första halvan är lättare än andra som är rätt så lurig. Hela banan är dock inte längre än 3,5 km.

Egen uppföljning: Kom alltid ihåg att göra en egen uppföljning på din träning. Gick det bra eller dåligt. Klarade du av att hålla fokus som du tänkte dig eller var det mycket andra tanka som snurrade i skallen? Varför blev det som det blev? Ha så skoj och glöm inte att anmäla dig till träningen/ Per

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen