Hoppa till sidans innehåll

Teknikträningen börjar 21 mars

18 MAR 2017 10:11
Nu är det dags att börja finslipa orienteringstekniken. Läs tekniktränare Per Mårtenssons tankar och anmäl dig sedan till vårens första teknikträning.
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 00:39

Teknikträning # 1: 2017-03-21       

Typ av träning: Natt-OL på blå/brunbild, från orange svårighet (13 år, inte nybörjare vår-17)

Samling: Klubbstugan, så du kommer att kunna duscha efteråt.  Per vill gärna ge löparna på orange bana en chans att köra banan i halvljus, alltså med start 18:00. För dig som föredrar natt-OL är starten 18:30-19:00

Anmäl dig till träningen genom att kommentera denna nyhet senast söndag. Skriv vilken bana du vill ha.

Tränarens tankar: Varför tränar du egentligen? För att bli bäst eller bättre kanske du svarar? Någon kanske tycker att träningen i sig är rolig och någon annan kanske åker för att alla andra i familjen åker.

Du som nu tränar för att bli bäst eller bättre: På vilket sätt tror du att deltagande i årets teknikträningar kommer att hjälpa dig att nå dit? Som ansvarig för ungefär hälften av årets teknikträningar har jag naturligtvis någon form av plan för alla dessa. Allan har en plan för de övningar som han lägger.

I grunden för min plan ligger en tanke om att varje övning ska hjälpa dig att utveckla din teknik och att du genom att verkligen anstränga dig att göra rätt på teknikträningarna ska lära in ett korrekt beteende och med det bygga självförtroende inför kommande tävlingar.

Av denna anledning är det mycket viktigt att du ger dig själv tid att verkligen göra rätt på dessa träningar och inte slarvar för att på så sätt lära in ett felaktigt beteende. Det är helt OK att promenera runt banan eller att ta om en sträcka där det inte gick bra. Det finns inga krav på att springa hela banan utan huvudsaken är att du lär dig något av övningen och med det utvecklas som orienterare. Löpträning kan du köra vid något annat tillfälle. Tänk gärna på detta vid samtliga träningar i vår. Det är möjligt att jag kommer att upprepa detta vid nåt tillfälle också. Eller kanske varje gång så att det verkligen går in.

Syfte svart bana: Idag är det natt-OL men eftersom området är välbekant så kör vi bara på blå- och brunbild. Syftet är att du ska öva på att jobba med blå- och brunbild i ett läge där du har dålig överblick.   

Syfte Orange bana: Orange bana är enkelt vanlig nattbana (på en vanlig karta) som inte är jättesvår. Ni som springer denna kan se den som en möjlighet att i lugn och ro inför vårens tävlingar köra ett lite trevligt teknikpass.

Förberedelser: Jogga till starten och försök att komma in i en känsla av att du verkligen ska fokusera på att genomföra övningen korrekt och noga.  

Genomförande: Fokus ligger enbart på att göra rätt. Läs kartan, pricka av detaljer när du passerar dem, och jobba lugnt och metodiskt så kommer det här att gå jättebra.  Löpning har vi tränat hela vintern så det finns ingen anledning att använda detta pass till att köra hårt såvida inte din teknik redan är fulländad och det gäller nog bara ett fåtal av er som deltar idag.

Egen uppföljning: Kom alltid ihåg att göra en egen uppföljning på din träning. Gick det bra eller dåligt. Klarade du av att hålla fokus som du tänkte dig eller var det mycket andra tanka som snurrade i skallen? Varför blev det som det blev?

Skribent: Ann Bergman
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen