Hoppa till sidans innehåll

U10-mila

08 AUG 2021 22:08
Läs Amandas betraktelser från Västgötaskogarna!
  • Uppdaterad: 08 AUG 2021 22:08

I vad vi hoppas vara efterdyningarna av pandemin kunde helt plötsligt en efterlängtad ungdoms och juniorstafett, om än med vissa restriktioner, anordnas. Ungdomens 10mila var efter uppehåll under coronaåret 2020 tillbaka, nu i helt ny form. Den tidigare HD12-stafetten hade ersatts av en HD14-stafett och D18- respektive HD18-stafetterna var så gott som bortblåsta, nu utbytta till en gemensam HD20-klass. Tjejer och killar var nu beblandade i samma lag, med bland annat nattsträckor för tjejerna som kanske största förändring.

Först ut under dygnets minst sagt maximalt utnyttjade timmar genomfördes hur som helst HD14-stafetten. På fredagskvällen kunde Ravinen med hjälp av Enskede stolt ställa upp hela tre lag på startlinjen. Glada och gott kämpande ungdomar gjorde oss äldre taggade inför nattens kommande äventyr. Efter stafetten hade vi samling alla löpare, stora som små, och vi fick en oväntad beskrivning av terrängen från Arvid: ”Det var typ gömda pinnar på marken”.

Jag fattade inte då, men jag förstod efter min sträcka. Det var gömda pinnar på marken. Efter ett fåtal timmars halvdassig sömn var det mitt i nattens kanske konstigaste timme dags för start i den stora stafetten. Ravinen hade två lag, det ena som efter lite återbud innan tävlingsstart behövde kompletteras i form av löpare från Falköping och Täby. Vid 02.45 var det dags för startsträckan som i år var låst till tjejer, i Ravinens lag snyggt genomförda av Emma och Vendela. Ut i den kolsvarta natten gav sig tjejer för första gången så vitt jag vet ut på nattsträckor i stafettsammanhang. Äntligen säger jag, och förhoppningsvis växer framtidens generation tjejer upp och ser fram emot att få springa deras ”långa natten”.

Under nattens följande timmar där man i princip aldrig kunde förutse hur stafetten skulle utveckla sig härnäst var Ravinens förstalag mer eller mindre med i svängarna hela tiden. En supersträcka av ett oväntat lag här, en felstämpling av favorittippade laget där. Stafetten var minst sagt dynamisk, och tätplaceringar för Ravinen 1 kunde snabbt bytas ut till större tapp i resultatlistan, för att sedan segla upp till högre placeringar igen. Ravinen 2 kämpade ihärdigt på under natten, kanske särskilt mycket Ture, Julia, Arvid och Viola som dubblerade eftersom de redan sprungit gårdagens HD14-stafett! Glada miner och fin inställning tycker jag var ett genomgående tema under natten, och värmde iallafall mitt lilla hjärta, som nästan skrumpnat ihop efter avsaknaden av social kontakt under pandemins framfart.

Ut på den avslutande sträckan växlade Smilla efter en finfin nionde sträcka ut lillebror Hannes som femma, och jag hade personligen varit nöjd så det räcker och blir över ifall han skulle lyckas hålla den placeringen till mål. Med flera år äldre killar som konkurrens kom till slut lagets Mogensen d.y. ur skogen som tredje man, och vi hade alltså fixat en tredjeplats i historiens första U10Mila med detta nya upplägg. På den klassiskt hästskoformade målrakan fick laget efter Hannes glödheta slutsträcka göra honom sällskap över mållinjen och vi kan hoppas att det inte bara var slutspurten på en fantastisk stafett, utan också slutspurten på pandemin. Förhoppningsvis lämnar vi nu de flesta restriktioner bakom oss, och kan för övrigt vara nöjda med att ingen i varken första- eller andralaget blir för gammal för att delta även nästa år. Andralaget slutade på plats 36.

I Ravinen 1 sprang Emma A, Olle K, Amanda G, Edvin F, Teo S, Albin L, Wilma M, Linus F, Smilla M och Hannes M.

I Ravinen / Täby / Falköping (2) sprang Vendela R, Erik L, Ida H (Täby), Martin R, Arvid R, Viola H, Edvin W, Julia E, Ture L, Elsa S (Falköping) och Hugo L.

Resultatlista hittas här: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?
eventId=30553&groupBy=EventClass

Amanda Granqvist

Skribent: Kjell Almgren
E-post: Adressen Gömd

Aktivitetskalendern är alla medlemmars kalender och den innehåller allt förutom alla möten mellan ledarna

Nyhetsspalterna speglar sådant som är nytt i Ravinensfären, t.ex. en nyrenoverad klubbstuga, ett nytt tävlingsresultat, eller en ny inbjudan i Aktivitetskalendern

Mejl och SMS används som målgruppsanpassad guidning om den info som finns på denna webbsida

Kansliet This is a mailto link är din inkanal till föreningen oavsett om du är medlem, klubbledare eller övrig

Sociala medier använder Ravinen för att synas mer både riktat till medlemmar och till andra

Instagram

Twitter

Facebook

Facebookgrupper

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Kåberg, Turingevägen 148B
12543 Älvsjö

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link 

nedladdning.png

AB Gevert Bergman Bygg & Co 

Actic 

25-manna