Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Hellsing

Strålande Dalahelg

20 OKT 2021 15:09
Trodde vi kanske att vi skulle slippa prat om vaccin och sprutor under en helg med fokus på ungdomar och orientering i Dalarna? Ack vad vi bedrog oss – även denna helg tog vaccinationssprutan stor plats – bokstavligen.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2021 15:09

När bussen rullar ut från Nacka och busschauffören greppar mikrofonen och strängt talar om att vi bara får äta om vi kan göra det snyggt, tittar jag för tionde gången sedan i går morse på helgvädret i Falun. Och jodå, en stor strålande sol hela helgen. Pustar ut – och funderar vad pedantiske Patrik (i övrigt en mycket trevlig man med glatt humör, det ska sägas) hade tagit sig till om vädret gjort att vi kommit tillbaka efter tävlingarna med den sortens lerinpackning som enbart en spahelg i Dalaskogarna i oktober kan ge. Nå, nu slapp vi det, och lägg förutom solen till pool, femkamp, kreativa utklädningar och mestadels glada barn så förstår ni att vi hade en bra helg!

För er som inte har full koll på Daladubbeln; det är en ungdomstävling över två dagar, där den första dagen består av en tvåpersoners-stafett och dag två är det patrulltävling över lite längre distans. På söndagen hålls också den berömda maskeradtävlingen, så att springa runt en öppen bana den dagen är en upplevelse. Själv fastnade jag en gång på en smal stig genom ett grönområde bakom två sumobrottare.

Så, när vi kom upp på lördagsmorgonen lastade vi bara in lite bagage på Scandic innan vi promenerade bort till arenan, belägen strax bortanför Lugnet. Och nu gjorde ju då arenan verkligen inte skäl för namnet, då speakern på sedvanligt sätt taggar upp deltagarna med ”800 grader” på högsta volym. Lite oklart hur dagens deltagare i Daladubbeln relaterar till Ebba Grön, men vi föräldrar ler igenkännande.

Stafetten är avklarad i ett nafs, snabba barn och ungdomar! Vi ledare och föräldrar har fullt sjå med att hinna mellan start och växling och heja – inte minst som vi dessutom måste stanna ungefär var 10:e meter och hälsa på vänner från förr – så himla roligt att få ses igen på en solig orienteringsarena!

Efter tävlingen följer det som ännu mer är Daladubbeln och OL-resor; häng med kompisar, kurragömma i hotellet, bad i poolen och årets nyhet; en femkamp där lagen tävlade i moment som krävde styrka, snabbhet, klurighet och bra minne. Inga problem med andra ord att få alla i säng rätt tidigt på kvällen…

Några minusgrader på söndagsmorgonen och vackert med frost i gräset. Folkvandringen från parkeringen till arenan måste vara speciell att möta för hundrastande Falubor – Supermarios, muminfigurer, clowner, pirater, Pippi, häxor, i en aldrig sinande ström.

Patrulltävlingen sker alltså över en lite längre distans, längre än många tidigare sprungit! Men vi har tuffa ungdomar, och alla tar sig runt, otroligt bra kämpat!

Så plötsligt är tävlingarna över och det är dags att ta plats i bussen igen för hemfärd.

Men hur var det nu med vaccinsprutan då? Jo, det var ett otroligt imponerande bygge, som konstruerats enligt alla konstens regler, tror jag i alla fall efter att ha sett 3D-animationen av ritningen med skalenlig 11-åring och allt i byggherrens mobil. Självklart fick utklädnaden pris.

Tack till alla som var med och inte minst till er som fixade så fin resa för våra ungdomar!

PS: Om ni tycker det var lite fokus på själva tävlingarna och resultaten i denna nyhet så beror det på att det för mina medresenärer var rätt underordnat detta med själva orienteringsmomentet. Att hänga med kompisarna var långt mer viktigt. Är du nyfiken på om vi hade några – resultatmässiga – framgångar, så finns alla resultat i Eventor (en ledtråd är att; ja, det hade vi). Vill du se lite Ravinen-utklädningar så finns ett gäng bilder på OK Ravinens Instagram.

Skribent: Jenny Berg
E-post: Adressen Gömd

Aktivitetskalendern är alla medlemmars kalender och den innehåller allt förutom alla möten mellan ledarna

Nyhetsspalterna speglar sådant som är nytt i Ravinensfären, t.ex. en nyrenoverad klubbstuga, ett nytt tävlingsresultat, eller en ny inbjudan i Aktivitetskalendern

Mejl och SMS används som målgruppsanpassad guidning om den info som finns på denna webbsida

Kansliet This is a mailto link är din inkanal till föreningen oavsett om du är medlem, klubbledare eller övrig

Sociala medier använder Ravinen för att synas mer både riktat till medlemmar och till andra

Instagram

Twitter

Facebook

Facebookgrupper

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Kåberg, Turingevägen 148B
12543 Älvsjö

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link 

nedladdning.png

AB Gevert Bergman Bygg & Co 

Actic 

25-manna