Hoppa till sidans innehåll

Budget i balans

29 APR 2016 00:07
På torsdagskvällen hölls det extrainsatta årsmötet med anledning av det stora underskottet i Ravinens budget. Det var god uppslutning i klubbstugan när nya förslag och beslut skulle diskuteras.
  • Skapad: 29 APR 2016 00:07

Under våren har det blivit tydligt att våra utgifter är större än inkomsterna, och det beror förstås på att det går så bra för oss just nu, samtidigt som arrangemangsintäkterna har minskat! Vi har en stor och bra ungdomsverksamhet som lockar nya varje vecka, samtidigt som vi kan stoltsera med Sveriges främsta elitlöpare. Det är stort, men vår ekonomi har inte riktigt hängt med i svängarna – vi vill ju vara en aktiv klubb! Därför satte vi oss nu ned och lät idéerna storma fram för att hitta nya spännande sätt att dra in pengar till vår verksamhet.

 

- Kan vi utveckla Trekvällars och Rogaining för att locka fler?

- Borde vi höja tävlingsavgiften eller låta vuxna betala själva?

- Ett koncept med Night-Trail i november kanske kan va något?

- Sälja kartor till motionärer?

 

Förslagen var många och det var härligt att känna engagemanget på mötet. Vi bryr oss verkligen och det är viktigt. Vi gör det här tillsammans, för att vi vill och för att det är kul. Med gemensamma krafter kan vi göra otroligt mycket. Kom ihåg att uppmuntra varandra och visa att vi uppskattar det arbete som vi gör för klubben.

 

En ny grupp med fokus på marknadsföring av våra arrangemang bildades, där vi ska använda facebook och andra forum för att nå ut med våra koncept. Vill du också vara med där? Häng på! Vi behöva unga som gamla för att nå ut till så många som möjligt.

 

Det är också viktigt att alla är med och hjälper till på våra arrangemang så att det blir bra och känns roligt. Om du vill ha en viss roll eller kanske prova att ta mer ansvar? Säg till, det finns mycket spännande att engagera sig i på våra arrangemang. Vi är många som arbetar flera timmar varje dag med Ravinen, för att det är kul och för att vi bryr oss. Hjälp oss att göra Ravinens arrangemang och verksamhet så bra som möjligt.

 

Till slut ordnade vi en budget i balans, med hjälp av bland annat detta:

- ett nytt arrangemang (mer detaljer kommer senare)

- och att medlemmarna ska hjälpa till med försäljning av någon produkt (ej specificerat)

- en ny sponsorintäkt

 

Till framtiden hoppas vi kunna dra igång ett koncept som kan återkomma varje år och bli ett stabilt arrangemang som drar in de pengar vi behöver för att fortsätta vara en av Sveriges bästa orienteringklubbar!  Och alla medlemmar, hjälp till att sondera terrängen: Finns det några fler sponsorer/samarbetspartners som vi ännu inte hittat?

Skribent: Ann Bergman

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen