Hoppa till sidans innehåll

Tiomila 2017

01 MAJ 2017 13:42
Inte så lätt att samla alla intryck efter en helg på tiomila, men jag gör ett försök. En sak är i alla fall säker. Man borde driva kampanj för att alltid ha en röd dag i almanackan måndagen efter tiomila. Gärna med sol också!
  • Uppdaterad: 12 AUG 2018 16:56

Annars började helgen i regnets tecken. Fredagen gav en rejäl blöta över Göteborgstrakten vilket gjorde att TC och parkering aldrig riktigt återhämtade sig trots torrare vindar och sol under tävlingsdygnet.

Lördag förmiddag dags för ungdomsstafett med tre Ravinenlag av dryga 300 startande. En härlig upplevelse då starten gick och leran sprutade på konkurrenter och publik innan löparna försvann in i skogen och upp i den branta stigningen mot startpunkten. Alla våra tre lag fullföljde med bravur, trots mycket pirr i magen och viss ovana vid terrängtypen.

På eftermiddagen damernas tävling med en nyhet för året, ”Långa dagen”, en riktigt lång sträcka, dryga 11 km, utan gaffling mitt i stafetten som skapade en ny form av taktiskt spel mer likt det som herrstafetten alltid haft, där det gäller att lägga grunden för att vara med på den långa sträckan och sedan spela ut olika typer av kort på denna. Farhågorna om färre anmälda lag kom helt på skam, medan de övriga två stafetterna tappade några lag ökade antalet damer. Placeringarna för våra lag blev 24 och 142, båda två ungefär vad vi hade hoppats på innan. Extra plus till Helena som var mindre än en minut efter monster-Tove trots att hon jagade utan toppkonkurrenter runt om sig.

Herrlagen slutade på placeringarna 19 och 121 vilket nog får sägas vara i överkant av förväntningarna i båda fallen. Många gjorde verkligen goda insatser. Förväntat fantastiska lopp av Gustav (sträcksanbbast på långa natten) och Ruslan (mindre än två minuter efter bästa tid på sista sträckan fyra dagar efter han anlänt på svensk mark). Annars är det de två långa sträckorna i andralaget som förtjänar en extra blomma. Albin som verkligen kämpade sig runt långa natten med kramp och trötthet och plockade 25 platser(!), samt Helena som ställde upp och körde sistasträckans dryga 16 km i omstarten som ett långpass och tillslut fick en lång svans av herrlöpare efter sig. Dom insåg helt enkelt efter hand att det är resultatoptimering att ligga bakom den där tjejen som tuffar på och går rätt in i alla kontroller

Extra tack till tältansvariga Ove och Jonas. Det är verkligen en lyx och så viktigt att ha dom där tälten på plats. Även lagledarstaben där Abbe drog ett jättelass förtjänar allt beröm

Skribent: Kjell Almgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen