Hoppa till sidans innehåll

U10-mila

06 AUG 2017 21:05
Ledare Per berättar om ett händelserikt dygn i Västergötland!
  • Skapad: 06 AUG 2017 21:05

Förvisso hade SMHI förvarnat om regn men det var nog ingen av oss dryga 30 Ravinare som var beredda när regnet började vräka ner bara minuter efter det att vi börjat promenaden mot arenan för årets U-10 strax utanför Ambjörnsarp. Rejäla regnskurar blandade med helt OK väder skulle sedan visa sig bli kvällens, nattens och morgonens signum och det var en rejält blöt samling som på lördagsmorgonen lastades in i bussarna för att påbörja färden hemåt igen.  Däremellan hade dock en hel del hänt och det var det som detta ska handla.

Tälten är uppe

HD12

I år ställde vi upp med ett lag i HD12 och som de sprang. Erik visade vägen genom en stabil förstasträcka där han växlade ut Wilma som nummer 24 av runt 120 anmälda lag. Här kunde noteras att arrangörerna återigen fullständigt missbedömt löpkapaciteten hos snabbfotade ungdomar och första sträckans 2.4 km avverkades på 12 minuter i stället för förväntade 18. Wilma förvaltade placeringen fram till radion men gjorde sedan ett ryck och skickade ut Gustav och Edvin som tior alltmedan pulsen steg hos oss i hejarklacken. Killarna visade sedan prov på stor kyla så när klungan sprang fel så sprang de rätt och helt plötsligt låg vi fyra när Hannes gav sig ut på sistasträckan. Hannes gick snabbt upp på pallplats och trots att förföljarna jagade allt vad de kunde så höll han placeringen över bron och in över mållinjen och bärgade en tredjeplats efter segrande IKHP och FK Göingarna. Efter hyllningar, lagfoto och sånt som hör till följde prisutdelning där regnet återigen gjorde ett besök och dränkte de finklädda pristagarna.

Hannes på bron

Mellanspel

Som vanligt tog tävlingen en paus efter HD-12-stafetten, något som vi i vanlig ordning utnyttjade till gemensam pyttipannamiddag. Denna förgylldes i år av en nykoreograferad Murrikantansit till glädje för åtminstone ett par damer från Rastikarhut i det angränsande tältet vilka även stod för musiken. Sen blev det tack och godnatt i väntan på starten för HD18-klassen.

Publik på U10-mila

HD18

I år var det sista natten med gänget för våra 99-or vilka efter många år nu skulle pensioneras från deltagande i U-10. Starten gick som vanligt i beckmörker klockan 03:00 och med haren som farthållare gav sig 70-talet lag iväg mot startpunkten. Tyvärr utvecklades väl inte stafetten riktigt på det sätt som vi alla hade hoppats utan vi fick fokusera på att klättra i listorna snarare än att slåss i täten. Inte blev det sådär jättemycket bättre av att Henriks karta löstes upp likt blött toapapper och han mer eller mindre fick chansa åt nåt håll och hoppas att hitta en kontroll som stämde med kodsiffrorna vilka i alla fall överlevt. Orsaken till detta kunde spåras till en arrangörsmiss där man valt att häfta fast kartorna med öppningen uppåt vilket gjorde att vatten rann in i kartfickan under nattens regnande. Vi hoppas på bättring till nästa år. Hursomhelst, efter många fina insatser varav Axels kross på den sista sträckan var den mest framstående kämpade laget sig upp till en slutlig 14:de plats. Av övriga insatser bör även nämnas Hannes som i ett svårt utgångsläge gör ett fint nattlopp och påbörjar den klättring uppåt i listerna som både Simon och Erik med likaledes fina nattlopp fortsätter.  Erik har här fjärde bästa tid på långa natten plockar många minuter på täten. Tillsammans lyfter dessa tre killar upp laget till plats 28 från vilken den klättring som Axel avslutar suveränt fortsätter.

 

D18

Liksom förra året ställde vi två lag på startlinjen och liksom för många av killarna var det sista U-10 för Moa och Amanda K. I lag 1 inledde Amanda K mycket bra och var bara knappt 4 minuter efter täten. Detta förvaltades fantastiskt väl av Amanda G och Smilla och efter 3 sträckor låg laget på fjärdeplats blott ett par minuter efter täten. På sträcka 4 och 5 tappade laget dock en del och landade på en fullt godkänd slutlig 17:de plats. I lag 2 inledda Emma och Tilda med två mycket likvärdiga lopp och efter dessa två sträckor låg laget på den plats strax över 50 som Wilma, Sanna, Liv och Johanna med stabila lopp förvaltade in över mållinjen.

D18 Lag 2 mot mål

Det var det

Med 4 lag i mål var det då dags att dra sig hemåt och summera helgen. Onekligen står HD-12 lagets tredjeplats ut som den mest synliga av alla fina prestationer som gjordes under helgen men bakom denna så var det många som gjorde riktigt fina lopp i svåra och kämpiga lägen. Nu blickar vi framåt mot kommande utmaningar och för killarna blir det till att träna natt-OL nu när vi ska ersätta alla 99:or som tackar för sig i U-10-sammanhang. 

Skribent: Kjell Almgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen