Hoppa till sidans innehåll

Daladubbeln 2019 -  lerigt, festligt och fullsatt!

25 OKT 2019 14:00
Att åka upp till Daladubbeln en helg i oktober med egen buss är en mer än tioåring tradition i Ravinen. Men aldrig har det väl hänt att varenda säte i bussen varit upptaget av ungdomar och medföljande föräldrar?!
  • Skapad: 25 OKT 2019 14:00

- Tur att Daladubbeln bara är en gång om året.

Orden är en okänd medarbetares på Scandic Lugnet. Och visst kan en förstå det. På lördag eftermiddagen rasar det in hundratals mer eller mindre leriga orienterare som faktiskt är tvungna att skölja upp kläder och skor i handfatet. Det vill säga - detta gör föräldrarna medan deras barn åker hissen upp och ned för att hälsa på kompisar på andra våningar eller komma ner till poolen. Inte köper de särskilt mycket i baren heller.

Kanske skulle även busschauffören hålla med? Men, nej, kanske ändå inte - med tanke på den godmodighet han visade då han stod på söndagseftermiddagen i bussdörren med sopsäckar i högsta hugg och hjälpte barnen av med regnyxor och stövlar. Just det - för lördagens små, tunna platspåsar hade han klokt nog uppgraderat på söndagen. Men så fick han också varma applåder då bussen landat vid Nacka Energi lite senare på söndagen.

Föräldrarna då? Tja, fixa utklädnad, frukostmatsäck, ta hand om leriga barn och kläder, vakta vid stimmig pool i en och en halv timme, försöka hålla rena torra kläder just rena torra i tältet (och undvika komockorna) och möjligen klämma in en öppen bana i stenig Falu-terräng...är det dröm-helgen? Fast - skribenten själv sitter och småler vid minnet och det enda som hördes i bussen efter den regniga dagen var uttryck för glädje att vi hade barn som var ute och kämpade i regnet istället för att sitta inomhus.

Så har vi huvudbersonerna då - barnen. Gissningsvis skulle de lätt kunna klämma in ett par Dala-dubbel-helger till under året. Massa kompisar, bo på hotell, klä ut sig, springa orientering - toppen helt enkelt.

Den som är nyfiken på resultat hittar allt sådant på Daladubbelns hemsida.

Stort tack till Kristina A som fixade en fantastisk resa!

Amanda på prispallen

Hannes och Linus vann varsin såg

Emma och Sara som Thing 1 och Thing 2

Skribent: Jenny Berg
E-post: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen