Hoppa till sidans innehåll

Lugnet före stormen

18 AUG 2016 14:04
När jag skriver det här är det två dagar kvar till VM brakar loss på andra sidan landet, någonstans innanför de härliga Bohuslänska klipporna.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2018 16:56

För Gustav och Helena innebär det (förmodligen) karriärens enda chans att springa ett VM på hemmaplan även om de verkliga hemmalöparna är de norska Haldenborna som i princip kan cykla till långdistansen. För Ruslan innebär det en chans att mäta sig mot resten av världseliten när han för en gångs skull haft chansen att förbereda sig åtminstone rimligt bra.

Att vi har tre löpare med på VM som alla nämns med respekt och kan ta medalj är om inte otroligt så åtminstone väldigt häftigt! Dessutom går allt på SVT och (självklart) med GPS-uppföljning. Det finns alltså riktigt goda möjligheter att bygga en fin VM-studio hemma. Ta in lite pors och skvattram från närmaste mosse så har du doftförnimelserna i rummet också.

Ruslan är först ut redan på lördag i individuella sprinten medan Helena och Gustav gör premiär i och med söndagens sprintstafett. På tisdagen väntar medeldistans där alla tre är med och fajtas om medaljer. På torsdagens långdistans springer Helena och Gustav medan Ruslan vilar upp sig för lördagens stafett som avslutar veckan. De svenska lagen till stafetten är ännu inte uttagna (officiellt i alla fall), men det känns orimligt att det helt skulle saknas Ravinendeltagande i dessa.

Hur går det då? Ja, alla tre kan ta medalj, till och med guld, men det finns också ett helt koppel med rutinerade löpare som inte tävlat så mycket och som haft fokus på VM en lång tid nu. Gissningsvis dyker sådana namn som Daniel Hubman, Olav Lundanes, Judith Wyder och Anne Marie Hausken Nordberg upp laddade till tusen för att göra livet surt för svenskarna på deras hemmaplan. På förhand känns annars Helenas lagkompis Tove Alexandersson som det tyngsta medaljtipset på damsidan, medan den legendariska fransmannen Thierry Gueorgiou och Matthis Kuburz blir hårda nötter att knäcka för Gustav och Ruslan.

Jag tror att vi får chansen att fira något riktigt fint i klubbstugan om några veckor, men det känns väldigt öppet och svårtippat. Marginalerna kommer att vara små, men varje gång en Ravinare står på startlinjen är det en medaljchans, bara en sådan sak!

Avslutningsvis vill jag skicka ett stort "lycka till" med våra härliga VM.löpare! Det är många här hemma som sett fram emot detta och som kommer ha lite svårt att koncentrera sig på jobbet alla dagar. Går det bra så vill vi fira med er, går det inte bra så står den Bohuslänska graniten kvar, precis som den alltid gjort! 

Här är länken till tävlingarnas hemsida

http://www.woc2016.se/sv/

Där finns alla tider och, när det är dags, länkar till GPS-uppföljning och liveresultat.

Skribent: Kjell Almgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen