Hoppa till sidans innehåll

Ruslanator från Dnepropetrovsk

09 MAJ 2018 17:20
I resultatlistorna från EM, synbart dominerade av de Schweiziska bergsfenomenen, är det en som sticker ut, vår egen Ruslan, som hittills noterat placeringarna fyra och fem!
  • Uppdaterad: 12 AUG 2018 16:56

Ruslan dök upp för första gången hos oss efter EM för fyra år sedan, därefter har han tillsammans med Gustav och Gunnar och sedan ett helt gäng övriga kämpat på olika sätt för att han ska kunna vara här och få chansen till att bli så bra som möjligt. Sedan årsskiftet har vi skapat åtminstone något som liknar den möjligheten. Ruslan har hand om ett antal olika aktiviteter inom och utanför klubben som drar in pengar till tjänsten som skapats enkom för honom.

Egentligen är det nog ingen som fattat hur bra han är, trots alla fina resultat. Men ett litet tankeexperiment. För första gången får han på riktigt koncentrera sig på det han ska göra, slippa tänka på dagar inom Schengen, visum och ekonomiska begränsningar - då åker han ned till Schweiz, till en terräng där värdlandet traditionellt dominerar och där svenskarna av hävd har svårt och blir fyra på söndagens sprint samt femma på dagens medeldistans! Och detta trots att antalet förberedelsedagar i relevant terräng nog kan räknas på ena handens fingrar... 

Jag vet att vi är så många som gläds så otroligt mycket med honom. känner stolthet över vad han och vi lyckats åstadkomma tillsammans. Att det gick att ordna något så att Ruslanator från Dnepropetrovsk äntligen får chansen att göra sig själv rättvisa!

PS Helena kom 13:e i dagens medeldistans, en riktigt fin placering, medan Gustav tyvärr åkte på ett riktigt köttsår i kvalet och får stå över resten av EM 

Skribent: Kjell Almgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen