Hoppa till sidans innehåll

Seger i Stigtomta!

15 APR 2017 17:41
Snön lyste vit över fur och gran då Stigtomtakavlen avgjordes vid Ålberga mellan Nyköping och Norrköping. Det måste ha varit smått surrealistiskt att lämna ett förvisso kallt men ändock snöfritt Stockholm och möta vinterlandskapet på E4:an söderut.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2018 16:56

Snön till trots blev det fina tävlingar och härliga framgångar. I damklassen som verkligen hade samlat en stor del av de svenska elitlagen blev det seger genom Alona, Annie och Helena! En perfekt taktisk disposion möjliggjorde detta. Alona, nyss kommen från Ukraina utan vinter och vårträning i svenska skogar fick nytta av sina löpstyrka på förstasträckan där ca 30 lag växlade i en utdragen klunga på ca två minuter. Annie fick sedan förtroendet på mellansträckan. För ovanlighetens skull var den ogafflad, och det i kombination med spårsnön gjorde att det blev mycket titta på varandra och bevaka. Annie gjorde det perfekt, höll i, och växlade 1,5 minuter efter, väl medveten om att ett frustande ess stod och väntade i växlingsfållan. Helana borrande sedan ikapp på första halvan, därefter blev det en riktig kamp mellan ett helt gäng av Sveriges bästa tjejer. Det måste gått fort, för klungan på sju blev fyra som blev tre och vid varvning med en knapp kilometer kvar återstod bara Helena och landslagskompisen Emma Johansson i Domnarvet. Det hela avgjordes med en långgrillning där bytet till slut var mört och segern bärgad med ett trettiotal meters marginal.

I övrigt blev HD12-orna med Wilma, Hannes Oscar, Edwin och Erik strålande tvåor efter stabila lopp rakt igenom medan det blev placeringar i mitten för våra unga lag i H13-16 och D13-16. Herrlaget kom också i mitten av det stora startfältet där Viktor och Hannes fick prova på hetluften och springa i samma lag som Sverigeettan Gustav

De yngre fortsätter nu sitt påskläger utanför Nyköping där de hoppas på varmare vindar framöver. De äldre åker hem och vilar sig innan de flesta ses på annandagens Kolmårdskavle utanför Norrköping.

Skribent: Kjell Almgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen