Hoppa till sidans innehåll

Solen sken i Luleå

29 AUG 2021 20:21
Ravinen lämnade den härliga Norrbottniska solen med två guld, ett silver och en ny generation som stormar fram!
  • Uppdaterad: 29 AUG 2021 20:21

Under helgen har SM i medeldistans och stafett avgjorts runt Luleå. Två sedan länge emotsedda värdetävlingar för både juniorer och seniorer efter den tunga Coronavåren. Ravinen hade ett stort gäng på plats som bott med härlig utsikt över Luleälven.

Tävlingarna började med medeldistansen där två kusiner i Ravinendräkt fick kliva högst upp på prispallen! Gustav är näst intill oslagbar på teknisk krävande kontrollplockning och tog sitt fjärde(!) raka guld på distansen. Lite mer överraskande om inte helt oväntat att han fick sällskap av sin kusin Edvin som plockade hem en otroligt jämn H18-klass. Två guld direkt alltså! I övrigt var det en viss allmän besvikelse över insatserna i den mycket tekniskt krävande terrängen. Hedersomnämnande till Erik som missade finalen med minsta möjliga marginal (en sekund), men samlade ihop sig och vann B-finalen. Dagens rysare utspelade sig på GPS-skärmen där Axel såg ut att sakta ta närmaste vägen mot mål efter halva banan – skada befarades. Det visade sig vara en trasig sko, vilket fick alla att dra en suck av lättnad!

Söndagens stafett bjöd på flera glädjeämnen. Herrseniorerna Axel, Ruslan och Gustav sprang in på silverplats efter mycket stabila lopp av alla tre. Stora Tuna var för bra idag. Men på något sätt utifrån både ett köns- och generationsperspektiv var det kanske minst lika glädjande att damjuniorerna med 18-åringarna Emma, Smilla och Amanda sprang in på femte plats! Missförstå mig rätt – våra herrseniorer är helt fantastiska och har gång på gång visat att de tillhör värdens bästa stafettklubbar, men att det kommer en nya generation, och den här gången med ett helt gäng tjejer också, känns otroligt roligt. Att herrjuniorerna slutade på elfte plats med ett ännu yngre lag understryker att det verkligen är en ny generation på gång.

TV-soffan tackar för sig för den här gången och återkommer då det är dags för nya SM, närmast på klassisk distans om tre veckor!

Skribent: Kjell Almgren
E-post: Adressen Gömd

Guide

Aktivitetskalendern som finns här på framsidan av ravinen.org gäller alla medlemmar och alla aktiviteter. Här finns info om vad som komma skall. Ligg gärna på ditt respektive arbetsområde om att info ska läggas in där. Du som medlem ska heller inte behöva hålla koll på klubbaktiviteterna i Eventor eftersom dessa endast ska användas för att ta emot anmälningar. All info och i förekommande fall länk till Eventor ska finnas i Aktivitetskalendern här på sidan, så att du kan vara trygg med att finna ditt orienteringsliv på en webbplats, nämligen ravinen.org (denna webbplats)

Nyheter och Aktuellt är ingen skillnad, bara att ibland när det händer mycket behövs två spalter. Alla vill ha sitt inlägg överst. Här finns endast info om vad som har hänt. (I de fall man vill slå ett slag för något som komma skall, så har det ändå hänt att man redan har lagt in det i Aktivitetskaledern, eller hur?) Varje arbetsområde i föreningen ansvarar för att beställa inlägg eller själva lägga in saker här, så att dessa spalter speglar den totala verksamheten så bra som möjligt.

Mejl och SMS använder vi för att ge extra hjälp och guidning till olika målgrupper eller enskilda personer. Exempel på regelbundna mejl/sms är utskick från ledare till åldersgrupper samt nyhetsbrevet, men gemensamt för dessa är att de berättar samma sak som ravinen.org fast med andra formuleringar och mer målgruppsanpassat. Mejladressen This is a mailto link är din inkanal till föreningen då du inte vet vart du ska vända dig oavsett om du är medlem, klubbledare eller övrig.

Sociala medier använder Ravinen för att synas mer, både internt och externt riktat. En viktig princip är dock att ingen ska tvingas nyttja dessa medier för att ta del av vad som komma skall och vad som har skett. Dessa medier får gärna vara först att skriva om vad som skett, ha flest bilder, och vara peppigast, så se inte principen som ett hinder.

Instagram (öppnas i nytt fönster)

 

 

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

nedladdning.png

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen