Hoppa till sidans innehåll

Sol, glädje, regn och strapatser

30 APR 2018 12:42
Fjorton Ravinenlag på startlinjen, många härliga insatser, jättefint TC, alla väder april kan uppbåda och mängder med supportar vid våra härliga tält – så kan man sammanfatta årets 10-mila, men hur gick det då?
  • Uppdaterad: 12 AUG 2018 16:56

Vi tar det från början. Halv elva på lördagsförmiddagen radade ca 350 ungdomslag upp sig för start, varav hela fem med det orangeblå ravinenstället. Pang så small det och redan efter tio minuter såg man Oscar bland topplagen på storbildsskärmen. Förstalaget fortsatte sedan med jämna fina lopp av Amanda, Emma och Olle K till en jättefin elfte plats. Alla övriga lag gjorde precis det de skulle, orienterade sig runt, stämplade rätt och såg ut att ha kul i den härliga aprilsolen. Kändes verkligen toppen att sitta vid tältet bland alla ungdomar, föräldrar, ledare och övriga supporters, med härlig doft av mat från den fantastiska ravinenmarkan och känna pulsen av alla löpares berättelser.

Våra ungdomslag, foto Per Mårtensson

På eftermiddagen damstafett, återigen fem härliga ravinentröjor bland de dryga 300 lagen och upplagt för orienteringsfest med ett flertal långa sträckor ned mot de fruktade brantfyllda delarna av tävlingsområdets södra del. Förstalaget bestående av Rebecca, Josefine, Frida, Hanna H och Helena hade hopp en plats bland de tjugo bästa och precis så blev det efter att Helena som vanligt avslutat med ett riktigt monsterlopp. En extra eloge också till Frida som precis som för tre år sedan i Uppland gjorde ett superinsats på den långa hängsträckan och pressade ur det allra sista för att hänga med i topplöparnas tempo. Alla övriga damlag fullföljde med den äran och det rutinerade tantlaget drog längsta strået av dessa i den knixiga och tekniskt krävande terrängen.

Hanna till Helena, foto Calle Thorell

Slutligen gällande damtävlingen - Ett stort grattis till vår grannklubb Järla IF OK som tog hem segern efter en formidabel avslutning av Karolin Ohlsson på sista sträckan!

Ett par timmar senare stod fyra ravinenlag på startlinjen i skymningen för herrarna stafett. Förstalaget bestående av Axel, Erik, Kalle, Gustav, Jacob, Assar, Richard R, Martin P, Love och Ruslan åkte lite berg och dalbana, men slutade tillslut på 28:e plats. Härligt med två juniorer som inledde med att ligga på dryga tjugonde plats efter två sträckor, tungt för Gustav som fick stora magproblem under långa natten och så skönt att ha Ruslan på sista som likt en terminator alltid presterar på topp.

Okänd nattbild

Övriga lag kämpade på med nattorientering som verkligen blev utmanade framförallt då regnet började falla. Det drog ut på tiden och tråkigt nog kunde inte andralaget fullfölja då avslutande Jonny Malley blev tvungen att hoppa över slutdelen för att hinna med flyget till London.

Alla resultat hittar du här

Stort tack till alla ledare och fixare. Extra till tält- och matgrupperna som verkligen lyfter stämningen. Nästa år väntar något helt annat då vi drar till Skåne och Glimåkra istället.

Skribent: Kjell Almgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen