Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Hellsing

Strålande Dalahelg

20 OKT 2021 15:09
Trodde vi kanske att vi skulle slippa prat om vaccin och sprutor under en helg med fokus på ungdomar och orientering i Dalarna? Ack vad vi bedrog oss – även denna helg tog vaccinationssprutan stor plats – bokstavligen.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2021 15:09

När bussen rullar ut från Nacka och busschauffören greppar mikrofonen och strängt talar om att vi bara får äta om vi kan göra det snyggt, tittar jag för tionde gången sedan i går morse på helgvädret i Falun. Och jodå, en stor strålande sol hela helgen. Pustar ut – och funderar vad pedantiske Patrik (i övrigt en mycket trevlig man med glatt humör, det ska sägas) hade tagit sig till om vädret gjort att vi kommit tillbaka efter tävlingarna med den sortens lerinpackning som enbart en spahelg i Dalaskogarna i oktober kan ge. Nå, nu slapp vi det, och lägg förutom solen till pool, femkamp, kreativa utklädningar och mestadels glada barn så förstår ni att vi hade en bra helg!

För er som inte har full koll på Daladubbeln; det är en ungdomstävling över två dagar, där den första dagen består av en tvåpersoners-stafett och dag två är det patrulltävling över lite längre distans. På söndagen hålls också den berömda maskeradtävlingen, så att springa runt en öppen bana den dagen är en upplevelse. Själv fastnade jag en gång på en smal stig genom ett grönområde bakom två sumobrottare.

Så, när vi kom upp på lördagsmorgonen lastade vi bara in lite bagage på Scandic innan vi promenerade bort till arenan, belägen strax bortanför Lugnet. Och nu gjorde ju då arenan verkligen inte skäl för namnet, då speakern på sedvanligt sätt taggar upp deltagarna med ”800 grader” på högsta volym. Lite oklart hur dagens deltagare i Daladubbeln relaterar till Ebba Grön, men vi föräldrar ler igenkännande.

Stafetten är avklarad i ett nafs, snabba barn och ungdomar! Vi ledare och föräldrar har fullt sjå med att hinna mellan start och växling och heja – inte minst som vi dessutom måste stanna ungefär var 10:e meter och hälsa på vänner från förr – så himla roligt att få ses igen på en solig orienteringsarena!

Efter tävlingen följer det som ännu mer är Daladubbeln och OL-resor; häng med kompisar, kurragömma i hotellet, bad i poolen och årets nyhet; en femkamp där lagen tävlade i moment som krävde styrka, snabbhet, klurighet och bra minne. Inga problem med andra ord att få alla i säng rätt tidigt på kvällen…

Några minusgrader på söndagsmorgonen och vackert med frost i gräset. Folkvandringen från parkeringen till arenan måste vara speciell att möta för hundrastande Falubor – Supermarios, muminfigurer, clowner, pirater, Pippi, häxor, i en aldrig sinande ström.

Patrulltävlingen sker alltså över en lite längre distans, längre än många tidigare sprungit! Men vi har tuffa ungdomar, och alla tar sig runt, otroligt bra kämpat!

Så plötsligt är tävlingarna över och det är dags att ta plats i bussen igen för hemfärd.

Men hur var det nu med vaccinsprutan då? Jo, det var ett otroligt imponerande bygge, som konstruerats enligt alla konstens regler, tror jag i alla fall efter att ha sett 3D-animationen av ritningen med skalenlig 11-åring och allt i byggherrens mobil. Självklart fick utklädnaden pris.

Tack till alla som var med och inte minst till er som fixade så fin resa för våra ungdomar!

PS: Om ni tycker det var lite fokus på själva tävlingarna och resultaten i denna nyhet så beror det på att det för mina medresenärer var rätt underordnat detta med själva orienteringsmomentet. Att hänga med kompisarna var långt mer viktigt. Är du nyfiken på om vi hade några – resultatmässiga – framgångar, så finns alla resultat i Eventor (en ledtråd är att; ja, det hade vi). Vill du se lite Ravinen-utklädningar så finns ett gäng bilder på OK Ravinens Instagram.

Skribent: Jenny Berg
E-post: Adressen Gömd

Guide

Aktivitetskalendern som finns här på framsidan av ravinen.org gäller alla medlemmar och alla aktiviteter. Här finns info om vad som komma skall. Ligg gärna på ditt respektive arbetsområde om att info ska läggas in där. Du som medlem ska heller inte behöva hålla koll på klubbaktiviteterna i Eventor eftersom dessa endast ska användas för att ta emot anmälningar. All info och i förekommande fall länk till Eventor ska finnas i Aktivitetskalendern här på sidan, så att du kan vara trygg med att finna ditt orienteringsliv på en webbplats, nämligen ravinen.org (denna webbplats)

Nyheter och Aktuellt är ingen skillnad, bara att ibland när det händer mycket behövs två spalter. Alla vill ha sitt inlägg överst. Här finns endast info om vad som har hänt. (I de fall man vill slå ett slag för något som komma skall, så har det ändå hänt att man redan har lagt in det i Aktivitetskaledern, eller hur?) Varje arbetsområde i föreningen ansvarar för att beställa inlägg eller själva lägga in saker här, så att dessa spalter speglar den totala verksamheten så bra som möjligt.

Mejl och SMS använder vi för att ge extra hjälp och guidning till olika målgrupper eller enskilda personer. Exempel på regelbundna mejl/sms är utskick från ledare till åldersgrupper samt nyhetsbrevet, men gemensamt för dessa är att de berättar samma sak som ravinen.org fast med andra formuleringar och mer målgruppsanpassat. Mejladressen This is a mailto link är din inkanal till föreningen då du inte vet vart du ska vända dig oavsett om du är medlem, klubbledare eller övrig.

Sociala medier använder Ravinen för att synas mer, både internt och externt riktat. En viktig princip är dock att ingen ska tvingas nyttja dessa medier för att ta del av vad som komma skall och vad som har skett. Dessa medier får gärna vara först att skriva om vad som skett, ha flest bilder, och vara peppigast, så se inte principen som ett hinder.

Instagram (öppnas i nytt fönster)

 

 

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

nedladdning.png

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen