Hoppa till sidans innehåll

Totalseger i världscupen!

26 OKT 2019 18:19
Ravinens egen Gustav Bergman tog hem den totala världscupen efter dagens seger på medeldistans i Kina!
  • Uppdaterad: 26 OKT 2019 18:19

Svenska orienteringsförbundet rapporterar:

1996 blev Johan Ivarsson totalsegrare i orienteringens världscup. Då var inte alla löpare i dagens svenska landslagstrupp födda. Sedan dess har det varit danskt, finskt, norskt, ryskt och franskt i toppen innan Schweiz bestämde sig för att dominera fullständigt.

Men efter lördagens medeldistans i Kina är 23 år av blågul torka över. Gustav Bergman slutade etta och säkrade därmed totalsegern i världscupen 2019.

- Det har inte riktigt landat ännu. Egentligen har jag inte sett fram emot den här resan speciellt mycket. Det har mest känts som att jag bara skulle hit och göra jobbet. Det är en tom känsla, men det kommer säkert sjunka in och jag är självklart jättenöjd med hela säsongen, säger Gustav Bergman.

Det här är den snart 29-årige Bergmans största individuella merit i karriären. Ravinenlöparen, som i somras ledde det svenska herrlaget till VM-guld i stafett, vann sin första deltävling i världscupsammanhang så sent som förra året. Säsongen 2019 rivstartade han dock med två raka segrar i Finland.

Inför avslutningsomgången i Kina hade Gustav Bergman en ledning på 29 poäng ner till tvåan, norrmannen Olav Lundanes. Då Lundanes valde att stanna hemma var avståndet till närmaste konkurrenten, mångfaldige totalsegraren Daniel Hubmann från Schweiz, betydligt bekvämare 103 poäng.

Varför nådde du den här framgången nu?

- Det är svårt att säga. Jag tror ju att jag har blivit lite bättre varje år. På hemmaplan vet jag vad jag kan och litar på min kapacitet. Internationellt har jag dock känt mig mer stressad och vill göra något extra. Men jag tror att polletten trillade ner för ungefär två år sedan. Då hittade jag formerna för hur jag skulle göra.

Se intervju med Gustav här:

Skribent: Anette Önerud
E-post: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen