Hoppa till sidans innehåll

Två nya topp-tio på SM-stafetten

24 SEP 2017 19:02
Dimman låg tät över Kilsbergen då stafetterna traditionsenligt avslutade SM-veckan. För Ravinen blev resultatet jämnt och stabilt men utan pricken över i:et. Ett par individuella prestationer stack dock ut över mängden.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2018 16:56

Erik hade haft en motig SM-vecka hittills men fick en gruvlig revansch då han gjorde det alla startsträckslöpare drömmer om - att gå loss och komma in solo. En minut senare dundrade den stora klungan in, men att få upploppet alldeles för sig själv på förstasträckan är någonting utöver det vanliga. Laget slutade så småningom lite retligt elva, precis utanför plakettplats, efter att Hannes och Axel fört kavlen i mål.

I damjuniorstafetten inledde Rebecca stabilt och skickade ut Tone i den stora klunga några minuter efter täten. Tone som haft det lite motigt hela säsongen med luftrörsproblem fick äntligen känna känslan av att det flöt på som det ska och kom in som sexa. Hanna kunde sedan fullfölja till en nionde plats, en placering som tjejerna var jättenöjda med!

I herrstafetten inledde Kalle precis som Rebbeca stabilt och växlade i den stora klungan drygt två minuter efter täten. Emil började suveränt och plockade snart in oss på topp tio. Efter en lite struligare avslutning kunde han tillslut skicka ut Gustav i ett ingemansland på sjunde plats, mitt emellan två klungor. Gustav fick köra runt hela banan utan att se en enda konkurrent. Lite retsamt att han tillslut nästan var i kapp lagen framför, men en sjundeplats är verkligen inte fy skam.

I damklassen slutade laget med Josefin, Annie och Helena på sjuttonde plats. Alla tre gick stabilt utan den där riktiga knorren.

Utöver våra förstalag fanns även andralag med i bägge juniorklasserna och i herrklassen. Alla fullföljde med den äran. Andra damjuniorlaget innehöll 16-åriga Elin (bilden ovan) som alltså har ytterligare fyra juniorstafetter framför sig! 

Terrängen var som väntat tuff, deltaljrik och kuperad. Banorna var rejält gafflade och orienteringen blev verkligen avgörande. En riktigt fin SM-stafett åtmistone från soffan.

Skribent: Kjell Almgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

Ravinen by Night

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Min Naprapatklinik

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen