Hoppa till sidans innehåll

Ultralång-SM: en rolig men krävande utmaning

17 NOV 2021 18:49
"Förra söndagen tävlade jag i D18 Elit på Ultralång-SM. Det var klassiskt novemberväder och en 10,5 km rak bana med masstart som skulle avverkas." Läs Vendelas betraktelse om sitt fina lopp!
  • Uppdaterad: 17 NOV 2021 18:49

Redan vid startpunkten hade fältet dragits ut till ett enda långt led, som någon minut senare skulle delas upp i två grupper. Loppet startade i hög fart och jag valde att hänga på den andra klungan, som höll ett tempo jag bedömde vara hållbart. Min taktik var att hänga initialt för att kunna gå om senare i loppet om chansen gavs. Speciellt eftersom jag nog är relativt bättre fysiskt än tekniskt. 


Sedan väntade monstersträckan!De första 3 kilometerna bestod av normallånga sträckor, men sedan väntade banans långsträcka, en 4,4 kilometer lång monstersträcka! Det blev mycket stig- och väglöpning, men allt inleddes med att vi korsade ett vattendrag som man i princip var tvungen att simma över. Närmare kontrollen, efter ungefär 20 minuters löpning, delades gruppen i två, där ett gäng gjorde ett vägval med mer skogslöpning och det andra fortsatte på vägen.

 

Jag och två andra tjejer valde det senare, vilket visade sig vara det rätta då vi var först till kontrollen efter den ledande gruppen, som hade tagit en stor ledning.


"Hade blivit riktigt trött..."


Sedan väntade några korta sträckor och en lite längre innan det var dags för målgång. På den längre sträckan hade jag blivit riktigt trött och en av de andra tjejerna hade ryckt ifrån. Nu hade jag inte längre så bra koll på kartan, så jag lät den andra tjejen styra sträckan och när vi kom till sista kontrollen, drog hon på en långspurt och jag fick se mig besegrad.


Väl i mål blev jag ändå förvånad att jag hade sprungit in på en 14:e plats, vilket var betydligt bättre än vad jag hade förväntat mig.

 

"En häftig känsla!"


Nu i efterhand är jag väldigt nöjd med min insats. Jag gjorde mitt bästa och hade samtidigt kul. Jag är mest nöjd med att resultatet visar, att om jag gör mitt bästa, så kan jag ta mig längre än vad jag tror. Att överraska sig själv, det är en häftig känsla!

Skrivet av: Vendela Rundström

Skribent: Jenny Berg
E-post: Adressen Gömd

Guide

Aktivitetskalendern som finns här på framsidan av ravinen.org gäller alla medlemmar och alla aktiviteter. Här finns info om vad som komma skall. Ligg gärna på ditt respektive arbetsområde om att info ska läggas in där. Du som medlem ska heller inte behöva hålla koll på klubbaktiviteterna i Eventor eftersom dessa endast ska användas för att ta emot anmälningar. All info och i förekommande fall länk till Eventor ska finnas i Aktivitetskalendern här på sidan, så att du kan vara trygg med att finna ditt orienteringsliv på en webbplats, nämligen ravinen.org (denna webbplats)

Nyheter och Aktuellt är ingen skillnad, bara att ibland när det händer mycket behövs två spalter. Alla vill ha sitt inlägg överst. Här finns endast info om vad som har hänt. (I de fall man vill slå ett slag för något som komma skall, så har det ändå hänt att man redan har lagt in det i Aktivitetskaledern, eller hur?) Varje arbetsområde i föreningen ansvarar för att beställa inlägg eller själva lägga in saker här, så att dessa spalter speglar den totala verksamheten så bra som möjligt.

Mejl och SMS använder vi för att ge extra hjälp och guidning till olika målgrupper eller enskilda personer. Exempel på regelbundna mejl/sms är utskick från ledare till åldersgrupper samt nyhetsbrevet, men gemensamt för dessa är att de berättar samma sak som ravinen.org fast med andra formuleringar och mer målgruppsanpassat. Mejladressen This is a mailto link är din inkanal till föreningen då du inte vet vart du ska vända dig oavsett om du är medlem, klubbledare eller övrig.

Sociala medier använder Ravinen för att synas mer, både internt och externt riktat. En viktig princip är dock att ingen ska tvingas nyttja dessa medier för att ta del av vad som komma skall och vad som har skett. Dessa medier får gärna vara först att skriva om vad som skett, ha flest bilder, och vara peppigast, så se inte principen som ett hinder.

Instagram (öppnas i nytt fönster)

 

 

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

nedladdning.png

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen