Hoppa till sidans innehåll

Dagen då andralaget var bäst

18 SEP 2022 21:20
Stafett är stafett. Det finns alltid ett extra moment, en extra krydda. Nerver, lagkänsla, dueller och överraskningar. Så också denna gång. Lägg till det riktigt klurig orientering med stora omkastningar, framförallt i juniorklasserrna.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2022 21:20

Vi har ett fantastiskt bra gäng och var bland favoritlagen i tre av fyra klasser. Vi har två juniorlag som slutar fyra (H20) och sjua (D20), med bud på mycket mer. Vi har ett förstalag i H21 som är med i täten hela tiden och slutar femma. Men den här texten handlar inte om dem, det handlar om andralaget i H21 som gjorde det som gör idrotten så underbar, att saker fortfarande kan hända som man inte räknat med.

Quentin inleder stabilt, knappt tre minuter efter täten. Erik tar vid och står för ett riktigt kanonlopp där han jagar ikapp dryga minuten på Emil i förstalaget, dom växlar som sexa och sjua. Tuna har gått loss och vinner klart, men övriga lag är inom räckhåll. Gustav och Ruslan går ut samtidigt på sista, några minuter efter de övriga medaljerna. Att Gustav ska ta upp den jakten vet alla, att Ruslan ska hänga med känns inte så troligt, det har inte sett ut så på sistone. Glädjande nog är dom ihop, har plockat in och har häng på lagen framför vid första radion, medalj känns inom räckhåll för förstalaget iallafall. Men den här dagen är Gustav sliten, och någon gång ska väl denna fenomenala medaljmaskin få vara det. Han börjar få jobbigt att hänga med lagen som man jagat ikapp.

Då händer det! Någonstans där ute i skogen sker förvandlingen, från den timide Ruslan till urkraften från Ukraina. Från killen som sprang runt C-finalen på medeldistansen till världsstjärnan som mosar halva svenska A-landslaget. Andra delen av banan är fenomenal. Lagen framför äts in och det hela avslutas med en ruskig långspurt genom stugbyarna på slutet där gummibandet dras ut. Fighting facet på upploppet säger allt. Precis lika underbar är den där spontana bubblande glädjen hos Erik och Quentin som kommer rusande över upplopet strax efter röken lagt sig. Silver var det nog många som tippade till Ravinen, men förmodlgen var det inte andralaget som man avsåg.

Skribent: Kjell Almgren
E-post: Adressen Gömd

Aktivitetskalendern är alla medlemmars kalender och den innehåller allt förutom alla möten mellan ledarna

Nyhetsspalterna speglar sådant som är nytt i Ravinensfären, t.ex. en nyrenoverad klubbstuga, ett nytt tävlingsresultat, eller en ny inbjudan i Aktivitetskalendern

Mejl och SMS används som målgruppsanpassad guidning om den info som finns på denna webbsida

Kansliet This is a mailto link är din inkanal till föreningen oavsett om du är medlem, klubbledare eller övrig

Sociala medier använder Ravinen för att synas mer både riktat till medlemmar och till andra

Instagram

Twitter

Facebook

Facebookgrupper

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link 

nedladdning.png

AB Gevert Bergman Bygg & Co 

Actic 

25-manna