Hoppa till sidans innehåll

Sommarläsning och orienteringstidningar!

Sommarläsning och mer orientering i hängmattan!

12 JUL 2020 14:00
När sommarens orienterings-abstinens sätter in kan du vältra dig i lite OL-journalistik och annat kul i hängmattan. Här får du bland annat senaste numret av "Orientering Stockholm" gratis.
  • Uppdaterad: 12 JUL 2020 14:00

För dig som vill läsa om roliga tävlingar, påhittiga träningar, intervjuer och annat smått och gott från orienteringens värld finns det faktiskt flera olika källor.

Här tipsar vi om två tidningar som många av oss rutinerade orienterare kanske redan känner till, men det skadar inte att påminnas. 

Tidningen "Orientering Stockholm" (tidigare StOF-nytt) ges ut av Stockholms Orienteringsförbund och handlar om allt möjligt som händer i distriktet. Tidningen har fått ett stort lyft de senaste åren med en dedikerad och varierad grupp skribenter, samt en snygg grafisk layout. Senaste numret finns gratis att ladda ner här. Där kan du också läsa hur du gör för att prenumerera. 

Orienteringsmagasinet Skogssport som utges av Svenska Orienteringsförbundet gör både högkvalitativa reportage från landslagets framgångar, och roliga möten med eldsjälar och ungdomsgrupper. Tidningen med anor från tidigt 1970-tal har flera meriterade journalister och skapar även spännande filmat material och skarpa vägvals-analyser. Läs mer om hur du prenumererar här. Och du hittar Orienteringsmagasinets digitala sida här.

Vidga vyerna och se orienteringen utanför landets gränser med CompassSport - det brittiska magasinet där Ravinaren Nick Barrable är redaktör. En annan syn på hur orienteringen fungerar än i Sverige, och en stor bredd av reportage från alla möjliga internationella event med fantastiska kartor! Läs mer på CompassSport.co.uk

O-Ringen podcast är också ett hett tips, där du får träffa orienterare från både Sverige och resten av världen i djupgående intervjuer och trevliga samtal. Du kan hitta den på Spotify eller på oringen.se

Det sista tipset för dig som vill fylla dina dagar med ännu mer orientering är att testa orienteringsspelet "Catching Features" där du kan spela online på häftiga banor där hela skogar byggt upp digitalt och du måste orientera dig fram med karta och kompass. Många elitlöpare använder detta som torrträning och som fredagsnöje. Bland annat Ravinens egna Emil och Axel Granqvist som kan stoltsera med många segrar i den prestigefyllda världscupen i Catching Features. Här hittar du spelet, som kan köpas och laddas ner på din PC.

Mycket nöje i hängmattan och ha en fin sommar!

 

PS. Glöm inte kolla in gratisnumret av Tidningen Orientering Stockholm!

Skribent: Anette Önerud
E-post: Adressen Gömd

Aktivitetskalendern är alla medlemmars kalender och den innehåller allt förutom alla möten mellan ledarna

Nyhetsspalterna speglar sådant som är nytt i Ravinensfären, t.ex. en nyrenoverad klubbstuga, ett nytt tävlingsresultat, eller en ny inbjudan i Aktivitetskalendern

Mejl och SMS används som målgruppsanpassad guidning om den info som finns på denna webbsida

Kansliet This is a mailto link är din inkanal till föreningen oavsett om du är medlem, klubbledare eller övrig

Sociala medier använder Ravinen för att synas mer både riktat till medlemmar och till andra

Instagram

Twitter

Facebook

Facebookgrupper

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link 

nedladdning.png

AB Gevert Bergman Bygg & Co 

Actic 

25-manna