Hoppa till sidans innehåll

Verksamhet


Prova-på | Medlemskap | Verksamhet | Ravinenstugan | Vid Hellasgården | För alla | Torsdagar 18:00

Orienteringsklubben (OK) Ravinen är sedan många decennier en specialidrottsförening med fokus på tävlingsorientering(1) både som utövning(2) och arrangör(2)

Klubbens filosofi är att hålla ihop. T.ex. bygger det på att proffsorienterarna/landslagslöparna finner energi av variationen att dela aktiviteter med alla andra intresseinriktningar(2) i klubben så ofta som möjligt. Och åt andra hållet att de som är motionärer, varav många ledare, samt ungdomar, varav vissa ledare, inspireras av att vara tillsammans med dem som är proffsorienterare/landslagslöpare.

Ravinens verksamhet är att utöva och skapa orientering med gemensamma krafter.  #ravinenpower

 

(1) Ordet tävling behöver inte vara så dramatisk som det låter, för inom orientering deltar en stor del av alla utövare på en eller flera tävlingar varje år, 7-åring såväl som 100-åring. Det finns olika åldersklasser (och även nivåklasser) på dessa tävlingar, och det innebär att man inte ens behöver deltaga i en tävlingsklass, för det finns motionsklasser också. T.ex välkända O-ringen är en tävling (eller snarare fem etapptävlingar som räknas ihop). Och ja, alla tävlingar går faktiskt till nästan precis som de gör på TV, som VM.

(2) Intresse- och utvecklingsinriktningar för medlemmarna finns det gott om. Inom ledarskap samt att skapa orientering kan man inrikta och utveckla sig inom att leda nybörjargrupper eller arrangemang av stortävlingar med 10 000 deltagare, och mycket annat. Man kan utveckla teknik och logistik för orientering (arrangera alltså). Dessutom är det oerhört mycket digitalteknik och IT som kan vidareutvecklas och labbas med både på tävling och träning, och det finns t.o.m. dataspel. Självklart kan man att intressera sig djupt i tävlande också, men man kan även få ut oerhört mycket av att resa runt med orientering vilket är ett effektivt sätt att uppleva resmål inom- och utomlands. T.ex går det oftast att följa med eliten på alla värdetävlingar och springa publiktävlingar i samma område. Kort sagt, verksamheten utgörs av att utveckla individer inom alla dessa olika inriktningar

PS en sak som man alltid glömmer nämna när man varit med i orientering i många år är att alla springer orientering, oavsett inom vilken inriktning man har sin spetskompetens, dvs elitledaren avverkar sitt lopp innan eller efter adepterna och styrelseledamoten sitter ofta nytränad på sina möten

 

Uppdaterad: 21 SEP 2018 09:51 Skribent: This is a mailto link
E-post: Adressen Gömd

Guide

Aktivitetskalendern som finns här på framsidan av ravinen.org gäller alla medlemmar och alla aktiviteter. Här finns info om vad som komma skall. Ligg gärna på ditt respektive arbetsområde om att info ska läggas in där. Du som medlem ska heller inte behöva hålla koll på klubbaktiviteterna i Eventor eftersom dessa endast ska användas för att ta emot anmälningar. All info och i förekommande fall länk till Eventor ska finnas i Aktivitetskalendern här på sidan, så att du kan vara trygg med att finna ditt orienteringsliv på en webbplats, nämligen ravinen.org (denna webbplats)

Nyheter och Aktuellt är ingen skillnad, bara att ibland när det händer mycket behövs två spalter. Alla vill ha sitt inlägg överst. Här finns endast info om vad som har hänt. (I de fall man vill slå ett slag för något som komma skall, så har det ändå hänt att man redan har lagt in det i Aktivitetskaledern, eller hur?) Varje arbetsområde i föreningen ansvarar för att beställa inlägg eller själva lägga in saker här, så att dessa spalter speglar den totala verksamheten så bra som möjligt.

Mejl och SMS använder vi för att ge extra hjälp och guidning till olika målgrupper eller enskilda personer. Exempel på regelbundna mejl/sms är utskick från ledare till åldersgrupper samt nyhetsbrevet, men gemensamt för dessa är att de berättar samma sak som ravinen.org fast med andra formuleringar och mer målgruppsanpassat. Mejladressen This is a mailto link är din inkanal till föreningen då du inte vet vart du ska vända dig oavsett om du är medlem, klubbledare eller övrig.

Sociala medier använder Ravinen för att synas mer, både internt och externt riktat. En viktig princip är dock att ingen ska tvingas nyttja dessa medier för att ta del av vad som komma skall och vad som har skett. Dessa medier får gärna vara först att skriva om vad som skett, ha flest bilder, och vara peppigast, så se inte principen som ett hinder.

Instagram (öppnas i nytt fönster)

 

 

Postadress:
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka

Besöksadress:
Ältavägen 110
13133 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

nedladdning.png

AB Gevert Bergman Bygg & Co

 

Actic 


25-manna

 

Hammarby Hill

 

Trailrunning i mörker med obanade inslag - drömmen