Start vuxenmotionsgrupp med nybörjarkurs

  • torsdag 13 april 2023
  • 08:00

 Denna vårsäsong återvänder den populära vuxen-motionsgruppen med orienteringsträningar på torsdagar från klubbstugan med fokus på orange och gul nivå för vuxna.

Uppdaterad info 11 april:

Nu på torsdag 13 april startar vi i vuxengruppen denna orienteringssäsong och detta är lite information inför uppstart som även skickats direkt till er som anmält att ni önskar delta. 

Första träningarna torsdag 13 april och 20 april har vi särskilt anpassade nybörjartillfällen för de som vill, där vi börjar med en introduktion till orientering och att följa en karta följt av gemensam orientering i mindre grupper. Samling ombytta vid Ravinenstugan kl 17.55. Hitta till Ravinenstugan.

Du som är mer van är självklart också varmt välkommen att delta på dessa tillfällen och kan istället ge dig ut direkt utan introduktion. Både gul och orange karta finns.

Ta gärna med kompass, skor som passar för terränglöpning och oömma kläder; hellånga byxor och gärna någon överdragsjacka ifall det blir kallt att stå och vänta eller lyssna. Det finns omklädningsrum och dusch i stugan.

Efter nybörjartillfällen fortsätter vi med ordinarie träning.

Vi samlas utanför klubbstugan på torsdagar ca kl.17.55 och går igenom kvällens övning. Oftast en bana på ca 3-5 km. Det finns olika svårighetsgrader att välja mellan. Några erfarna ledare ger tips. Vi springer tillsammans till starten på banan. Du väljer själv om du vill springa ensam eller i grupp runt banan. Kontroller sitter ute på punkterna fram till ca kl.19.30. Efteråt tittar vi ibland igenom banorna och pratar om hur det har gått. Omklädningsrum, dusch och fika finns i stugan.

Som medlem kan du såklart också delta på alla klubbens ordinarie träningar.

MVH
Ingrid och de andra ledarna

_________________

Tidigare info:

 

Vi tränar orientering med utgångspunkt i gemenskap, utveckling och glädje. Alla medlemmar och nya är välkomna, oavsett hur länge du orienterat ;-) Det finns alltid något att lära sig, eller lära ut!

Säsongsstart 13 april. Sedan kör vi ca 8 tillfällen på torsdagar kl. 18 fram till sommaren.

_________________________

Nybörjare rekommenderas att vara med på särskild nybörjarkurs med instruktioner och uppföljning de första två gångerna. Sedan tränar vi tillsammans och lär av varandra och med hjälp av gruppens ledare.

Anmäl dig till motions-träningsgruppen och vuxen-nybörjarkursen via denna länk! LÄNK

__________________________

Nytt för i år är att vi bildat en särskild motions- och bredd-kommitté som kommer ansvara för att hålla ihop gruppens verksamhet, men också se till att vi tillsammans kan delta på stafetter och få fler som deltar på roliga tävlingar i Stockholmsområdet. Vi hoppas att det ska bli riktigt roligt att göra detta tillsammans!

PS. Du som varit med förut kan tjuvstarta säsongen redan 26 mars, på vårens upptakt: Måsenstafetten. Läs mer om och anmäl dig till att vara med och springa i ett av de öppna motions-lagen här.

Länk: Tips för nybörjare och dig som vill utvecklas som orienterare (Svenska Orienteringsförbundets digitala plattform)

 

Kontaktperson för vuxen-motions- och nybörjar-gruppen: Ingrid Arvidsson

Skribent av denna nyhet: Anette Önerud