Medlemskap

OK Ravinen har ca 350 medlemmar i alla åldrar. Vi tränar, tävlar, utvecklas och engagerar oss tillsammans i vår ideella idrottsförening. Vem som helst är välkommen att bli medlem och ta del av vår verksamhet.

Som medlem i OK Ravinen får du tillgång till ett brett utbud av träningar: styrka, orienteringsteknik, intervaller, långpass osv. Vi har duktiga tränare och ledare för alla nivåer, och en god social gemenskap med centrum i vår klubbstuga vid Hellasgården. Det är också en miljö där medlemmar har möjlighet att utvecklas inom många olika typer av ledarskap, samt även teknik och digitalteknik.

Ny medlem
Vill du bli medlem fyller du i dina uppgifter på https://www.ravinen.org/medlemssidor/om-registrering/   samt mejla e-kansli@ravinen.org så kontaktar vi dig.

Befintlig medlem
Ravinen kontaktar dig årligen via e-post om förnyat medlemskap

Medlems- och tävlingsavgift för 2024 OK Ravinen
Medlemsavgiften fastställdes på årsmötet, enligt nedan. På årsmötet 2020 fastställdes att alla medlemmar över 28 år (fyller minst 29 under året) skall betala sina start- och anmälningsavgifter själva. Därför behöver medlemmar över 28 år inte betala någon tävlingsavgift utan kommer i efterhand att faktureras för anmälningsavgifter två eller tre gånger per år. För medlemmar som är 28 år och yngre  gäller samma regler angående tävlingsavgift som tidigare, se nedan.
Medlems- och tävlingsavgift betalas till OK Ravinens plusgiro 381953-9

Medlemsavgift ska betalas senast 1 april för innevarande år. I annat fall riskerar du att inte längre ha tillgång till hemsidan och Eventor för anmälningar och annat. För personer upp till 28 år måste tävlingsavgiften betalas senast 1 april för att gälla, i annat fall behöver du betala årets samtliga tävlingar själv.

Vid betalning:
Ange namn och mejladress för samtliga som betalningen gäller för.

Medlemsavgift

Betalas in till plusgiro 38 19 53 - 9 och ange endast namn och mejladress som meddelande

Enligt årsmötet är medlemsavgiften 2024 följande:

Barn/ungdom tom 16 år: 500 kr

Ung vuxen/student 17 – 28 år:  700 kr

Vuxen from 29 år:   1 000 kr

Korttidsmedlem: 500 kr (endast nya medlemmar efter 1 okt / utlandsboende på besök max 3 månader)

Stödmedlem: 500 kr

Tävlingsavgift:

Barn/ungdom tom 16 år: 350 kr

Ung vuxen/student 17 – 28 år: 700 kr

Vuxen from 29 år:  betalar alla avgifter själva enl. beslut som gäller från och med förra året

Vad ingår mer?

Som medlem i OK Ravinen har ni tillgång till klubbens alla aktiviteter och träningar. Ni har möjlighet att delta på träningar och aktiviteter flera dagar i veckan året runt tex gympa, teknikträning, långpass och torsdagsträning. Vid de flesta tillfällen finns det tränare och ledare på plats och ni har vid träningar fri tillgång till klubbstugans faciliteter. I medlemsavgiften ingår även tävlingsavgift till klubbens lag i de stafetter där man anmäler intresse via Eventor och lag tas ut av av UK. Detta gäller inte tvåpersonsstafetter eller patrulltävlingar.

Som medlem får ni inloggning till orienteringens anmälningssystem Eventor och kan själva anmäla er till olika tävlingar och motionsarrangemang i hela Sverige.

Som ungdom kan man delta på Ungdomsserien och ni erbjuds möjlighet att åka på läger och tävlingsresor tillsammans med klubben.

Genom ert medlemskap har ni dessutom en idrottsförsäkring i Folksam samt ”Råd och vård” som gäller under tävling, träning och under resa till aktiviteter, läs mer på www.folksam.se
Klubben har utöver det även en del förmånliga rabatter och erbjudanden till sina medlemmar som tex 20% rabatt och fri inskrivningsavgift på Actic, se erbjudande på www.ravinen.org

Stödmedlem
Väljer du att vara med som stödmedlem är du endast med och stödjer föreningen men deltar inte aktivt i föreningens tränings och tävlingsverksamhet.

Tävlingsavgift
För att tävla för OK Ravinen måste ni vara medlem (betalt er medlemsavgift). Om ni är under 29 år och dessutom betalt  tävlingsavgift kan ni tävla fritt under vår och höst, OK Ravinen betalar då anmälningsavgift för de tävlingar som är sanktionerade av Svenska Orienteringsförbundet.

Tävlingar under sommar (semestertävlingar mm) betalas dock alltid av medlemmen enligt regler (*)för tävlingsavgift som följer nedan. Är ni över 28 år eller har valt att inte betala tävlingsavgift betalar ni er startavgift själv, öppna klasser alltid direkt till arrangör på tävlingsdagen, annars efter uppmaning från kassör som gör en sammanställning två gånger per år.

*/ Regler för tävlingsavgift

a) Om man efteranmäler sig till en tävling betalar alltid medlem själv den tillkommande avgiften

 utöver ordinarie startavgift. Undantag för ungdomar (tom 16 år) som inte behöver betala efteranmälningsavgift.

b) Om man anmäler sig till en tävling men inte startar, "ej start", så betalar medlem

hela startavgiften själv. Undantag för ungdomar (tom 16 år) som inte behöver betala "ej start". Om det gäller en SM-tävling betalar ej startande medlem max 200kr per utebliven start.

c) Medlem betalar själv för hyrbricka i samband med individuell tävling.

Detta gäller oavsett om det är systemet Sportident eller Emit.

Gäller dock inte vid stafetter eller ungdomsserien.

d) Orienteringstävlingar som är att betrakta som "semesterliknande arrangemang"

under sommaren (from v 24 tom v 31) betalas alltid av medlem. Semesterliknande arrangemang är inte exempelvis tävlingar av elitkaraktär som tex SM och VM-tester under den aktuella tidsperioden. 

e) Undantag från dessa regler kan finnas men skall då alltid hanteras av kommittéansvarig eller av styrelsen

 

För att bli medlem, kontakta oss via e-kansli(a)ravinen.org eller prata med en ledare i samband med våra torsdagsträningar vid Ravinenstugan - så hjälper vi dig att komma igång!

Varmt välkommen!

Ansvarig för denna sida: Informationskommittén med hjälp av Kassör