Stafett 10mila ung/jun/sen

  • söndag 21 maj 2023
  • 08:00

 20-21 MAJ. All information om Ravinens deltagande i 10mila 2023 i Skellefteå ska finnas samlad här.

Information from junior-och-senior-UK som även berör ungdom

Rese-PM för

Swedish League och 10-mila i Skellefteå, 17-21 maj 2023

Välkommen att följa med till Skellefteå på en härlig tävlings- och klubbresa! Här nedan följer mycket information som gäller både resa, logi och tävlingar – viktigt att ni läser igenom så ni har koll på allting.

BUSSRESAN: avfärd 17 maj, hemfärd 21 maj

Onsdag 17/5 kl 08.40 Samling på parkeringen vid OK Ravinens klubbstuga. Kom i tid! Inpackning och incheckning. Vi rullar norrut 09.00 och äter både lunch och middag på vägen. Du kan ta med matsäck eller köpa vid våra matstopp vid Tönnebro (11.30-12-tiden) och Örnsköldsvik (cirka 17.00). Mattider och –stopp är preliminära.

Onsdag 17/5 c.a 21.30 Ankomst Skellefteå. Bussen stannar först vid Stenkilsgatan 45, därefter åker den till Stiftsgården.

Söndag 21/5 cirka 10.00 (Tid beroende på när löpare kommer i mål, avfärd så fort som möjligt) Bussen avgår från arenans buss-P.

Vi är cirka 35 personer som åker upp med bussen. Om ni vet någon som behöver plats upp till Skellefteå finns det platser över! Hem är vi maximala 57 personer, så här finns inte en enda plats över! Tänk på packningen så att du bara tar upp en plats på bussen inklusive ditt ”handbagage”.

LOGI SKELLEFTEÅ Vi har två olika boenden i Skellefteå – 43 platser på Stiftsgården och cirka 10 platser i ett privat hus några hundra meter från 10-mila-arenan på Stenkilsgatan 45. Se preliminär rumsfördelning på bilagan.

Stiftsgården

Lakan/handdukar och städning ingår. Det kan ändå vara bra att ta med egen handduk för dig som kommer springa/duscha på tävlingen på söndag. Ett litet kök finns, där vi kan laga egna måltider. Dock kommer vi att laga gemensam frukost så det inte blir alldeles för trångt i köket, ansvarsfördelning kommer. Ullis och Jenny kommer att göra inköpen till samtliga frukostar.

Gemensam middag bokad fredag kl 18.30 för er som anmält er till detta!

Naturligtvis håller vi rent och snyggt och när vi lämnar ser vi till att vi har plockat undan i kök och andra ytor.

Stenkilsgatan 45

Lakan och städning ingår. Detta hus hyr vi av en privatperson, så var extra noga och försiktiga med allt, se till att ta av skor utomhus, etc. Här finns 10 platser i sängar och på madrasser. Vi kan placera ut madrasserna som det passar oss bäst – inte minst under 10-mila-natten kan det vara bra att tänka till vilka som bor i samma rum. Det ordnar ni som bor i huset bäst. Ni som bor i huset ansvarar för er egen matlagning, alla måltider.

OBS: Ta med egna handdukar!

Gemensam middag bokad fredag kl 18.30 på Stiftsgården för er som anmält er till detta!

Innan avresa; plocka undan i kök och andra rum. Städa i badrummen och se till att det ser ut som när ni kom.

TORSDAG – SWEDISH LEAGUE OCH PUBLIKTÄVLING Här finns tävlings-PM, läs noga!

Eventor - Tävlingsinformation: Swedish League, #5, medel (WRE) samt publiktävling (orientering.se)

Gemensam avresa med buss från Stiftsgården, preliminär tid kl 12.00. Huset ordnar sin avresa med hjälp av hyrbilar, alternativt kommer till Stiftsgården och åker med bussen. Första start är kl 14.00

Ledare för Swedish League är: Ulrika Forsberg, huvudledare, Allan Mogensen, Karin Hallsten och Michael Granqvist.

Ett klubbtält kommer finnas vid dåligt väder.

Avresa tillbaka till Stiftsgården med buss preliminärt 17.00.

Lunch och middag ordnas av var och en själv under torsdagen.

FREDAG – SPRINT OCH TRÄNING

På fredagen erbjuds en sprinttävling i centrala Skellefteå. Denna tävling anmäler de sig till som vill och sköter detta helt själva. Ingen transport (gångavstånd från Stiftsgården).

Därutöver finns möjlighet till träning för er som anmält sig. Dit kommer bussen att avgå preliminärt 10.00 och tillbaka cirka 11.30.

Lunch anordnas av alla själva denna dag.

Gemensam middag kl 18.30 på Stiftsgården för er som anmält er till detta. I samband med detta kommer vi att hålla gemensam information inför helgen, cirka 19.30

LÖRDAG 10-MILA!

Dags för vårens stora höjdpunkt – det vi tränat för regniga novemberkvällar och kyliga februarimorgnar! Vi tar oss an denna utmaning med glädje och gemenskap, som en klubb och ett lag – vi hejar och peppar varandra, ungdomar, damer och herrar. Alla gör sitt bästa och kämpar in till kartplanket, allas insatser är viktiga; löpare, ledare, påhejare. Vi gör detta tillsammans! Läs all tävlingsinformation här noga!

Gemensam information

Transporter

Vi kommer göra vårt bästa för att samordna transporter från Stiftsgården till arenan, men bussen kommer inte kunna gå i skytteltrafik hela helgen. Förutom bussen har vi två (??) hyrbilar som vi disponerar under helgen. Räkna alltså med att du inte kommer kunna ta dig exakt när du vill till och från arenan, och att du också kan behöva promenera till boendet/arenan, vilket är cirka 3km. Bussen kommer att gå ut en gång till ungdomsstafetten och en gång till damstafetten, samt en gång till herrstarten. På söndagen går den ut en gång till arenan på tid vi kommer överens om (cirka 09.00).

Tältplats och läktarplatser

Vi har tältplatser (återkommer om nr), där vi har samlingar och vår utgångspunkt hela helgen. Väl på plats kommer vi utse plats t ex längs fållan och/eller vid växlingen där ledare kommer finnas under tävlingen.

Dessutom har vi 30 läktarplatser inomhus i ishallen där växling/mål sker.

Måltider

I år kommer vi inte att ha någon klubbgemensam mat i tältet. Var och en ansvarar för att se till att matintaget under helgen fungerar – planera detta i god tid! Köp mat och energi så att du anpassar efter när du kommer att springa, och se till att få i dig tillräckligt med mat och dryck även efter avklarat lopp. Det finns ett stort utbud av mat och fika på arenan.

Ungdomar

Avresa med bussen preliminärt 08.15 från Stiftsgården (cirka 10 minuters bussfärd) lördag morgon. Samling för lagen kl 09.00 vid Ravinens plats på arenan.

Ledare: Lars Klasson, Martin Lindskog och Maria Sjögren.

Lagen kommer att tas ut veckan innan och meddelas senast torsdag.

Damer

Avresa med bussen från Stiftsgården preliminärt 12.00. Lagsamling 12.30 vid Ravinens tält.

Ledare: Karin Hallsten, Jenny Berg, Michael Granqvist, Allan Mogensen.

Herrar

Avresa med bussen från Stiftsgården preliminärt 19.00. Lagsamling vid Ravinens tält 19.30

Ledare: Anders Kretz, Ulrika Forsberg, Michael Granqvist, Allan Mogensen, Ann Granqvist, Per Kretz

SÖNDAG – MÅLGÅNG 10-MILA HERRAR OCH HEMRESA

Logi – städning

Vi behöver inte städa (dammsuga, torka golv, etc), men ni som lämnar boendena sist synar av ytorna, plockar undan i kök och ser till att det ser ok ut! På Stenkilsgatan städar ni av badrummet och ser till att köket ser OK ut och överlämnar nycklarna till ägaren enligt ö.k.

Målgång och hemfärd

Beräknad målgång för herrarna (täten) 06.45. Vi hjälps åt att plocka ner våra tält, mm och bära bort till där bussen hämtar upp oss. Bussen avgår preliminärt 10.00. Se till att vara på plats i god tid för inpackning på anvisad plats för upphämtning (info delges på plats)! Vi är maximalt antal som ska åka hem med bussen, så packa smart så du inte behöver ta in så mycket packning – det kommer inte finnas plats för det.

Kostnad

Kostnaden för resan är preliminärt 1500 kr för dig som reser och bor med klubben och betalas till klubben i efterhand, alternativt dras på elitstödet. Kostnaden beror lite på antal nätter och på slutlig kostnad för frukost och buss-/bil-transporter på plats. Vi återkommer om kostnad för er andra som reser eller bor på annat sätt.

Huvudansvarig för resa och logi

Jenny Tirén Berg, 070-372 98 24

Varmt välkommen!

/Junior- och seniorkommittén och ungdomskommittén

 

Tävlingens sida i Tävlingskalendern i Eventor https://eventor.orientering.se/Events/Show/43111

Kolla även på:

10MILA - Start (tiomila.se)