Kursstart Introduktionskurs för ungdomar

  • torsdag 11 april 2024
  • 18:00
  • provaorienteringkurs

image: Kursstart Introduktionskurs för ungdomar

11 APRIL. Är du 11-16 år (f 2008-2013) och är nyfiken på orientering? Välkommen att prova på orientering med en av Sveriges främsta orienteringsklubbar!

Tag chansen att gå introduktionskurs under säsongens första tre torsdagar med start 11 april! Om du gillar att kuta fram i skog och mark, och kittlas av utmaningen i att hitta kontroller, så ska vi se till att ge dig en flygande start på resan mot att bli orienterare! 

På kursen kommer vi gå igenom de grundläggande färdigheter som du behöver för att kunna börja springa orienteringsbanor. Kartkännedom, kompass, hur att tänka vid vägval, det digitala stämplingssystemet med mera. Innehållet blir något beroende på din ålder. Målet är att du efter kursen ska kunna ta dig runt en öppen bana (dvs. bana utom tävlan) i din åldersklass. Finliret slipar vi på sedan. 

Kursen är kostnadsfri och du betalar medlemsavgift först om du bestämmer dig för att fortsätta träna efter kursen. Lördag den 27 april, dvs. kort efter kursavslutning, har du möjlighet att delta i tävling med stöd av ledare från Ravinen (öppen bana - utom tävlan), om du kan och vill. Tävlingen går då vid Tenntorp, mellan Hellasgården och Älta. 

Anmäl intresse på e-kansli@ravinen.org. Ange din ålder så att vi kan förbereda kursen så bra som möjligt. Först till kvarn gäller!

Det går också fortsatt bra att bara hänga på vid klubbstugan en torsdagskväll under våren. Testa att träna vid tre tillfällen utan avgift. Fast med introduktionskursen får du ett snabbspår! 

Välkommen till OK Ravinen!


Foto: Lars Gustafsson