Nytt silver på medeldistansen!

  • 27 maj 2016

Gustav och Ravinen tog sitt andra silver på fredagen då medeldistansen avgjordes på EM i Tjecken. Helena kom 7:a, Ruslan 19:e

Det känns som om guldet kommer närmnare och närmare. Den här gången var det en något besviken unge herr Bergman som konstaterade att en minutmiss på 14:e kontrollen kostade guldet. Nu är ju ett silver strålande i sig och ytterligare ett bevis för att Gustav är där i toppen och fajtas när det är dags.

I en relativt knixig och stenig terräng med många svåra kontrollpunkter var det två som höll fart för seger - Gustav och Mattias Kyburz. Schweizaren gjorde ett nästan prickfritt lopp och plockade sitt andra guld under mästerskapet. Gustav hade ledningen i halva loppet, hade farten och viljan att vinna, men det här gången stod ett stenblock i ett grönområde i vägen. Kraven är verkligen skyhöga, silver är ju fantastiskt!

I övrigt gjorde Helena ett stabilt lopp och blev 7:a, en jättefin placering och bara en minut från silvret. Överlägset guld till Tove Alexsandersson som verkligen visat var skåpet ska stå under EM. Ruslan blev 19;e i en sanslöst hård klass där en minut bättre hade gett en placering 7-8.

I morgon avslutas EM med stafetter där både Gustav och Ruslan springer sistasträckan medan Helena springer andrasträckan och ska bädda för Tove.