Teknikträning 20 sept

  • 18 sep 2016

Nu tränar vi på att hålla riktningen!

Kompass Öranvägen

Anmälan genom att kommentera denna nyhet – svart/orange bana. 

Samling:

Parkeringen på Öranvägen

Start från 17:30

Ha med egen plastficka! Och kompass!

Typ av träning: Olika kompassövningar

Genomförande: Svarta bana består av tre olika kompassövningar.

Del 1 är kompassövning på blank karta med tydligt uppfång. Kan du spika kontrollerna, eller hur långt hamnar du bredvid?

Härefter några kontroller med raka korridorrer, där det gäller att hålla riktningen och samtidigt bocka av de detaljer du passerar.

Sedan kommer några längre sträckor, där endast de tydligaste terrängformationerna finns på kartan. Igen gäller det att använda kompassen och grovorientera.

På slutet en krävande liten slinga på blank karta, endast med detaljerna i ringen synliga.

Tanken är att många läser alldeles för mycket på kartan istället för att använda kompassen och . Förhoppningen är att denna övning kan göra dig bättre till att springa endast mha kompassen, och att du får en upplevelse av att det faktisk går ganska bra att hitta kontrollerna utan att läsa alla detaljerna på vägen dit.

Orange: Orange har samma kompassövning på blank karta i början, med tydliga uppfång.

Sedan några längre sträckor, där du ska försöka att endast orientera på de stora terrängföremålen som kärren, stigar och kraftledningar. Använda kompassen mellan dessa, och bry dig inte så mycket om att läsa alla detaljer mellan dessa stora uppfångande terrängföremål. Den sista slinga väst om vägen är bonusslinga för den som vill springa lite längre.

 

Banlängder

Svarta 8,2 km. Du kan t ex gena 6-10, 11-14 eller hoppa över sista slingan.

Orange är 4,5 km om du springer hela.

 

Lycka till /Allan