Teknik: Natt-cup #3 18 okt

  • 13 okt 2016

Banor med fokus på vägval och hög fart. Sista chansen att skaffa sig fördel inför jaktstarten!

Teknikträning #20: 2016-10-18     

Anmäl dig genom att kommentera denna nyhet.

Typ av träning: OK Ravinens natt-cup #3

Samling: Alby friluftsgård, vid omklädningsrummen. Parkering lämpligen på östra parkeringen om du nu inte åker kollektivt eller cyklar. Buss 873 till Nyfors från Gullmarsplan 18.00, uppvärmningsjogg 850 m.

Tränarens tankar: Då var det dags för den tredje deltävlingen i den numer allt mer berömda nattcupen och den här gången kör vi vid Alby friluftsgård. Området är genomkorsat av ett tätt nät av stigar och det område som inte är det är så fullt i branter att jag inte vill jaga ut er där. Får ju tänka på skaderisken. I stället blir det banor med fokus på vägval och hög fart, något som gäller båda banorna. Se det som en prima uppladdning för Smålandskavlen.

I kväll erbjuds två banor, 7.9 km för Legends and megastars samt 3.9 km för Champs 2020. Den senare lämpar sig väl från 13 år och uppåt men även entusiastiska 12-åringar med uppföljare ska nog kunna ta sig runt.

Syfte: Syftet med kvällens träning är att du ska ha roligt och bli ordentligt trött.  

Förberedelser: Kom i god tid och värm upp lite lagom. Det är gemensam start och den vill du inte missa då det är som att missa draget på långa natten. Starten går 18:50.

Genomförande: Som alltid på natt-cup så är det full fart från start.

Uppföljning: Hade du kul? Blev du trött? Om du inte har fuskat/maskat så får du väl skälla på banläggaren. Det är ju populärt nu såhär i tider då alla tävlingar utvärderas hårdhänt på anonyma diskussionsforum.

Lycka till och ha så skoj och glöm inte bort att anmäla dig till träningen så att vi vet hur många kartor som ska tryckas/Per.