Upptaktsdagen

  • 19 mar 2017

image: Upptaktsdagen

På lördagen var det äntligen dags för sedanvanlig upptaktsträff, vilket innebär vår på riktigt och dags för ny tävlingssäsong!

För oss som saknat det där riktiga snötäcket som verkligen skapar känslan av vår när marken sakta kryper fram efter att ha legat dold i månader är det ändå en tröst att känna solen faktiskt värmer och att säsongen nu är här!

Ett nittital ravinare i alla åldrar och nivåer samlades vid klubbstugan för att bli uppdelade i lag och utmana varandra på orienteringsbingo. Vilka som vann är för mig okänt, men härligt att se folk som far i väg åt all möjliga olika håll i full fart. Nackareservatet en solig marslördag är verkligen en kavalkad av olika friluftsaktiviteter, orienterare, vandrare, joggare, cyklister, korvgrillare, extremlöpare, rullskidåkare, naturromantiker, ja allt, och det finns plats för alla!

Efter dusch och ombyte bar det iväg till Nacka gymnasium för lunch där sedvanlig pastasallad kryddats med hembakt bröd och bullar som Anna ägnat nätterna åt (under jäsningen gjordes soppan till Ravinen by Night). Lyckan var i vilket fall fullständig!

Därefter tog ungdomsledarna hand om sina grupper för information om det kommande året. Att sitta still i klassrumsbänkar en lördag kan vara nog så svårt även i vanliga fall, men nu var det extra mycket myror i benen eftersom det som sedan återstod var traditionsenlig inomhusorientering i gymnasiet, med SportIdent och Liveresultat!

Det hela blev för övrigt en traumatisk upplevelse för undertecknad som tidigare i hemlighet tänkt – hur svårt kan det vara, fyra riktningar och en massa räta vinklar. Istället slutade det i funderingar på en ny roman, Trapphus M, som innehållsrikt skulle beskriva känslan av hur självförtroendet sjunker som en sten i takt med att alla banläggarens nitar prickas av. Men kul var det, i efterhand!

Tack till alla ni som ordnade, verkligen bra! Nästa helg är det tävlingspremiär här hemma i östsverige med bl.a. Måsenstafetten, sedan följer tävlingarna slag i slag.

Då kör vi!

Inomhusorienteringen Nacka gymnasium: https://eventor.orientering.se/Events/Show/18285