Teknikträning 28 mars

  • 23 mar 2017

Tanken med dagens övning är att träna din förmåga att orientera efter brunbilden.

PM Teknikträning

27-03-2017

Hästhagen Kurv-OL

Samling vid grusplanen mellan Hästhagen och Nackamasterna 

Start från 17:30-18:15

OBS Anmälan genom att kommentera nyheten, ange SVART eller ORANGE bana!

Svart bana har karta endast med brunbild.Tanken med dagens övning är att träna din förmåga att orientera efter brunbilden. Att orientera efter kurvbilden är basiskunskap för att bli en duktig orienterare. Du kan gärna genomföra träningen utan kompass, det ger dig ännu större utbyte av träningen. Tycker du det blir för svårt utan, så ta med kompassen, men använda den endast om du hamnar fel och behöver hjälp. Du tappar syftet med träningen om du springer på kompassen på sträckorna och endast bockar av de tydliga kurvformationer du passerar.

Banan består av del riktningsändringar för att försvåra. Banan avslutas med en korridor.

Försöka läsa dig fram på kurbilden och har bra framförhållning. Terrängen är öppen så höj blicken!

Tanken är att genomföra träningen i en lagom fart, som gör att du kan ha ett bra flyt och läsa dig fram på kurvbilden. För de flesta vill jag tro att det betyder ett ganska behagligt tempo.

Den sista korridoren kräver mycket noggrann kartläsning. Ha gärna GPS klocka på dig och kolla efteråt om du höll dig innanför gränserna.

 

Orange bana har en vanlig karta. Var noggrann med riktningen när du springer utanför stigarna, kolla kompassen ofta. Mitt på banan finns några svåra kortsträckor, här gäller det att vara extra noggrann med riktningen utifrån kontrollerna. Orange har även korridorr på slutet, som är en riktig utmaning! Dock passeras ett antal stigar och andra tydliga föremål. Jag tycker att alla ska försöka sig på korridoren, blir det för svårt kan man gena hemåt.

 

Banlängder Hela svart bana är ca 9,6 km. Den kan kortas på ett antal ställen. Jag rekommenderar att man springar all akontroller till 10:an och sedan genar mot 17:e vid lämpligt tillfälle.

Den kortaste varianten, som t ex 1-2-3-7-10-17 är 4,4 km + korridoren på ca 1,3 km.

Orange bana är ca 5 km om man springer hela korridoren.

Lycka till!

/Allan