Måsenstafetten

  • 27 mar 2017

En rasande spurt av Tilda Mårtensson och "heja Hanna" var de bestående minnena från stafettpremiären utanför Nyköping.

"Heja Hanna" skrek Micke när damstarten gick med tre Ravinentröjor i vimlet precis när undertecknad anlände. Hejar du bara på en frågade jag, väl medveten om den Granqvistska förmågan att alltid bry sig om alla. Ja, men dom heter ju Hanna alla tre, Hänström, Korhonen och Röstin! Så kan det gå när man inte är med på noterna.

I övrigt gick det lite upp och ned, precis som det ska vara en premiär. Seniorgänget hade ju varit på träningsläger, så det var väl kanske inte maxfokus på att prestera på topp just idag, Gustav meddelade att han sprungit på exakt 97% av sin kapacitet, en underbar uträkning så där på stående fot! Bästa herrlaget blev nia och damlaget trettonde. Bland ungdomslagen var H12 med i täten hela tiden och slutade åtta i ett riktigt getingbo. Det höll på att bli riktig kalabalik då tre andrasträckslpare (Linus, Wilma och Oscar) letade samtidigt efter kartan till sträcka tre, men det löste sig med hjärtat i halsgropen för ditresta föräldrar. I D14 började det lite i moll men Tilda stod för en formidabel insats på sista sträckan och förde upp laget till tredjeplatsen med en avslutande jättespurt.

Till slut kom också solen med den efterlängtade försommarvärmen, vilket gjorde att det var idel glada miner när vi vände hemåt